MO ČR: V Pardubicích cvičí piloti thajského Královského letectva

20.02.2016 21:59

V pardubickém Taktickém simulačním centru státního podniku LOM Praha se uskutečnila ceremonie k probíhajícímu výcviku pilotů thajského Královského letectva (Royal Thai Air Force). Intenzivní týdenní výcvik, který bude ukončen zítra, piloti absolvovali na nejmodernějších simulátorech JAS-39 Gripen.

MO ČR: V Pardubicích cvičí piloti thajského Královského letectva
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Vojáky přijel do Pardubic pozdravit náměstek ministra obrany pro řízení sekce průmyslové spolupráce a řízení organizací Tomáš Kuchta, který vyzdvihl schopnosti státního podniku v oblasti taktického výcviku a zároveň schopnosti pilotů thajského Královského letectva.

„Děkuji pilotům za jejich nasazení během výcviku a doufám, že podmínky poskytnuté státním podnikem LOM Praha jsou dostatečně pozitivní reklamou vstříc další spolupráci," uvedl náměstek Kuchta.

Tajemník thajské skupiny na oplátku přednesl projev, ve kterém poděkoval za skvělé podmínky a profesionální přístup celého týmu Taktického simulačního centra a ocenil osobní návštěvu náměstka Kuchty, aby se sám přesvědčil, jak výcvik probíhá. Projev, ve kterém mimo jiné vzpomenul počátky spolupráce s Českou republikou v oblasti výcviku thajských pilotů z roku 1991, pronesl tajemník delegace v češtině. Vedoucí skupiny a náměstek Kuchta během návštěvy rovněž probírali možnosti další spolupráce, jíž jsou obě strany velmi nakloněny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…