MO: Dětská skupina v posádce v Brandýse nad Labem oslavila rok a má plnou kapacitu

09.03.2018 20:04

Už rok funguje dětská skupina v posádce Brandýs nad Labem – Stará Boleslav. Ještě minulý rok na začátku března se zde starali o třináct dětí, v srpnu se však počet navýšil o deset. V současnosti je kapacita plně využita. Dětskou skupinu navštěvuje dvacet čtyři dětí ve věku od dvou do čtyř let.

MO: Dětská skupina v posádce v Brandýse nad Labem oslavila rok a má plnou kapacitu
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

„Jsem rád, že po ročním fungování byl cíl zřízení dětské skupiny, tedy lepší sladění profesního, rodinného a osobního života našich zaměstnanců, beze zbytku splněn. Poskytováním péče o děti v těsné blízkosti pracoviště nabízíme našim vojákům významný benefit. Dalším plusem je možnost umístit do dětské skupiny dítě již od dvou let věku, což některým rodičům usnadní rozhodování v otázce dřívějšího návratu do pracovního procesu po mateřské a rodičovské dovolené,“ zhodnotil přínos velitel 26. pluku velení, řízení a průzkumu plukovník gšt. Milan Malík, kterého státní tajemník Ministerstva obrany pověřil provozováním dětské skupiny.

Po prvotních úskalích se nakonec podařilo vytvořit stabilní zázemí dětské skupiny pro děti zaměstnanců posádky. Dětskou skupinu mohou navštěvovat děti od dvou let až do věku povinné předškolní docházky. Rodiče mají na výběr dvě možnosti péče v závislosti na frekvenci docházky dítěte – pravidelná nebo nepravidelná. V současné době je kapacita staroboleslavské dětské skupiny plně využita, službu péče o dítě využívají rodiče celkem dvaceti čtyř dětí od dvou do čtyř let, z toho čtyřem dětem je poskytována nepravidelná péče.

Kolektiv dětské skupiny také úzce spolupracuje nejen s rodiči dětí, ale i s posádkovými útvary a zařízeními a v Brandýse nad Labem.

Analýza potřebnosti zřízení dětské skupiny v posádce Brandýs nad Labem – Stará Boleslav se uskutečnila v lednu 2015 a zúčastnilo se jí 902 zaměstnanců pečujících o 240 dětí předškolního věku.

Z analýzy udržitelnosti pak vyplynulo, že v posádce lze minimálně do roku 2020 provozovat dětskou skupinu o současné kapacitě 24 dětí.

Záštitu nad projektem zřizování dětských skupin převzala Agentura profesního rozvoje a podpory aktivit Ministerstva obrany ČR.

Od roku 2014 se jí podařilo zřídit resortní předškolní zařízení v Praze a dětské skupiny v Čáslavi, Bechyni a Staré Boleslavi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…