MPO: Eurokomisařka Malmströmová dorazila do Prahy obhajovat dohodu TTIP

05.06.2015 18:28

Na oficiální návštěvu Prahy přijela eurokomisařka pro obchod Cecilie Malmströmová, aby zde představila obchodní smlouvu mezi EU a USA (TTIP). Malmströmová přijela do České republiky na pozvání ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka.

MPO: Eurokomisařka Malmströmová dorazila do Prahy obhajovat dohodu TTIP
Foto: MPO
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek přivítal eurokomisařku Cecilii Malmströmovou na svém úřadě a hovořili spolu především o vyjednávání Dohody o volném obchodu mezi EU a Spojenými státy (TTIP). Kromě diskuse nad TTIP jednali i o aktuálních otázkách obchodní politiky jako je aktualizace Strategie EU pro obchod a investice pro období 2015 – 2020. Dalšími tématy byly obchodní vztahy se zeměmi Východního partnerství nebo obchodní jednání s Japonskem a investiční spolupráce s Čínou.

Eurokomisařka Malmströmová se mimo bilaterálního jednání s ministrem Mládkem zúčastnila semináře v Poslanecké sněmovně určeného pro poslance a senátory.

To byla příležitost především pro české zákonodárce, kteří jsou členy výborů věnující se evropským záležitostem. Navštívila též Univerzitu Karlovu v Praze, kde pohovořila o dopadech dohody TTIP.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.