MPSV: Náměstek Hejduk jednal se zástupci zaměstnanců FDV

17.11.2016 17:44

Odborová organizace zaměstnanců Fondu dalšího vzdělávání odvolala na základě opatření provedených Ministerstvem práce a sociálních věcí stávkovou pohotovost.

MPSV: Náměstek Hejduk jednal se zástupci zaměstnanců FDV
Foto: Martin Kovář
Popisek: Budova MPSV

Náměstek ministryně pro řízení úřadu Petr Hejduk, který má podle vnitřních předpisů na starosti metodické řízení a koordinaci s touto příspěvkovou organizací ministerstva, projednal další postup se zástupci zaměstnanců Fondu.

„FDV v současné chvíli funguje řádně a standardně. K zajištění personální stability a dalšího chodu příspěvkové organizace přispělo i odvolání ředitele Miroslava Procházky,“ řekl Petr Hejduk.

Ředitel Procházka byl odvolán na základě výsledků auditu, který ve FDV nařídilo ministerstvo. K nejzávažnějším pochybením patřilo špatné hospodaření a téměř trojnásobné překročení provozního rozpočtu. V přehledu o hospodaření organizace ředitel uváděl nereálná ekonomická data, jednotlivé přehledy tak vykazovaly různou výši hospodářského výsledku a neodpovídaly skutečnosti. Další chybou bylo opakované uzavírání smluv se zaměstnanci na dobu určitou, častokrát jen na pár měsíců, což odporuje zákoníku práce. Audit zjistil i manipulaci s úvazky v rámci provozu s vazbou na projekty. Osobní náklady na úvazky zařazené do projektů nesouvisely s realizací těchto projektů.

MPSV nadále řeší záležitosti související s důvody, které vedly k odvolání ředitele FDV.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…