MPSV a společnost GORDIC s.r.o. podepsaly dohodu o narovnání

12.02.2016 14:50

Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) a společnost GORDIC spol. s r. o (GORDIC) se s účinností ke dni 5. února 2016 dohodly na společném postupu, který povede k ukončení konfrontačního charakteru vzájemných jednání ve věci dodávky a provozu ekonomického informačního systému GINIS.

MPSV a společnost GORDIC s.r.o. podepsaly dohodu o narovnání
Foto: Martin Kovář
Popisek: Budova MPSV

Tyto spory vyplývaly především z pochybností na straně MPSV o tom, zda zadání veřejné zakázky na tento systém proběhlo v souladu se zákonem, zda byly při zadání dodrženy interní předpisy MPSV a zda bylo plněno řádně.

GORDIC respektuje, že MPSV mělo právo prověřit okolnosti zadání a průběhu veřejné zakázky, stejně jako úplnost jejího plnění. GORDIC zároveň respektuje právo MPSV na změnu strategie poskytování služeb v oblasti ICT a je připraven napomáhat jejímu rozvoji.

MPSV oceňuje letité služby společnosti GORDIC poskytované rezortu v oblasti informačních technologií, včetně služeb poskytnutých v rámci veřejné zakázky na dodávku a provoz ekonomického informačního systému GINIS.

Uzavřená dohoda schválená soudem zahrnuje stažení vzájemně podaných žalob ve věci správní ekonomiky MPSV a vnesla do vztahů obou subjektů konstruktivní dialog a právní jistotu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…