MŠMT: Experti představili nové metody výuky o holocaustu

25.02.2018 18:50

V prostorách Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy představili čeští i zahraniční odborníci nové metody výuky o holocaustu. Celostátní seminář připravil ve spolupráci s MŠMT Národní institut pro další vzdělávání a Památník holocaustu Yad Vashem v Jeruzalémě.

MŠMT: Experti představili nové metody výuky o holocaustu
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Celostátního semináře Nové metody výuky holocaustu se zúčastnili zájemci z řad učitelů dějepisu a společenských věd, výchovných poradců a vychovatelů, ale i řídících pracovníků škol a školských zařízení. Seminář zahájil náměstek sekce strategie a inovací NIDV Josef Rydlo, za MŠMT k tématu promluvil Aleš Dvořák z Oddělení základního vzdělávání.

Přednášejícími byli významní odborníci od nás i ze zahraničí jako například Miriam Mouryc z izraelského památníku obětí a hrdinů holocaustu Yad Vashem, Lenka Lajsková z Národního pedagogického muzea a knihovny J. A. Komenského v Praze, bývalý historik Muzea romské kultury v Brně Petr Lhotka, Martin Šmok z USC Shoah Foundation Institute v ČR nebo Zdeněk Beneš z Ústavu českých dějin Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze.

Na semináři prezentovali své příspěvky a diskutovali jak o metodách vyučování o holocaustu, tak o boji proti předsudkům, dále o holocaustu v poválečné době a také o využívání e-lerningových nástrojů a platformy Iwitness ve výuce v českých školách. Součástí semináře byl také workshop Děvčata z pokoje 28 a kulatý stůl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

7:23 Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

Již 1. května začne návštěvnická sezóna v Benešově vile a stejně jako ta předchozí nabídne rozšíření…