MŠMT: Nezávislá komise - Všechny maturitní testy byly v pořádku

14.05.2019 12:49

Validitu didaktických testů jarního termínu společné části maturitní zkoušky v pondělí potvrdila nezávislá odborná komise. Zítra obdrží všichni ředitelé středních škol výsledky maturitních testů, které nejpozději následující pracovní den, tj. 16. 5. 2019, zpřístupní svým žákům.

MŠMT: Nezávislá komise - Všechny maturitní testy byly v pořádku
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Nezávislá odborná komise pro maturitní zkoušku, jako poradní orgán Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, posoudila dne 13. 5. 2019 před zveřejněním výsledků letošních didaktických testů validitu těchto testů a došla k závěru, že všechny didaktické testy společné části maturitní zkoušky jsou validní pro ověření znalostí maturantů, všechny úlohy i testy jako celky odpovídají katalogům požadavků zkoušek společné části maturitní zkoušky a jsou konstrukčně v pořádku.

„Komise potvrdila, že všechny úlohy jsou formulovány jednoznačně, mají jednoznačně správná řešení uvedená v klíči správných řešení; odpovídají tedy svou náročností požadavkům kladeným na maturanty,“ říká náměstek sekce vzdělávání MŠMT Václav Pícl.

Výsledky didaktických testů budou ve formě výpisů předány dne 15. 5. 2019 ředitelům středních škol prostřednictvím informačního systému Centra pro zjišťování výsledků vzdělávání (Centra). Ředitelé škol nejpozději následující pracovní den, tj. 16. 5. 2019, zpřístupní výsledky žákům.

Klíče správných řešení budou zpřístupněny dne 15. 5. 2019 na webových stránkách Centra ZDE.

MŠMT dále upozorňuje, že na webovém odkazu ZDE jsou zveřejněny podrobné informace pro případné žadatele o přezkoumání výsledku nebo průběhu jejich didaktického testu nebo rozhodnutí o vyloučení z konání didaktického testu. Na odkazu žadatelé najdou také formulář, který je pro podání žádosti třeba vyplnit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…