MŠMT: Reakce k maturitnímu testu z anglického jazyka

09.09.2018 17:42

V těchto dnech probíhají jednání validačních komisí CZVV a odborných komisí MŠMT k maturitním testům. Komise zadání testů posuzují z mnoha pohledů, mimo jiné i to, zda jsou v souladu s katalogy požadavků pro jednotlivé zkušební předměty, tedy zda je v nich zahrnuto učivo, které by žáci měli znát.

MŠMT: Reakce k maturitnímu testu z anglického jazyka
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

V souvislosti s kritikou zadání testů z AJ uvádíme, že ředitelka CZVV předá tyto podněty ihned zmiňovaným komisím k posouzení. Bez stanoviska jak validační, tak odborné komise nelze činit závěry týkající se obtížnosti či správnosti testů a jejich souladu s katalogy požadavků, které podrobněji zpřesňují učivo stanovené v rámcových vzdělávacích programech jednotlivých oborů vzdělání. Proto se do doby ukončení validačního procesu a konečného posouzení testů k obtížnosti úloh ani k výsledkům didaktických testů nelze vyjadřovat. Nezávislá odborná komise zasedá v pondělí, vyjádřit se tedy lze až po ní.

V případě, že v průběhu testu nebyly zajištěny v jednotlivých případech škol odpovídající organizační podmínky pro konání zkoušky, a toto bylo zaznamenáno v jejím průběhu do protokolu z učebny, případně ze zkušebního místa, pak v případě odvolání může MŠMT rozhodnout o náhradním termínu pro žáka. Pokud by bylo zadání skutečně chybné, pak bude, samozřejmě, zjednána náprava.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …