MŠMT dá dalších 323 milionů na rozšíření kapacit škol

26.03.2018 20:09

Dalších téměř 323 milionů korun pošle MŠMT mateřským a základním školám na rozšíření jejich kapacit.

MŠMT dá dalších 323 milionů na rozšíření kapacit škol
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Jde již o pátou výzvu v rámci programu pro rozvoj výukových kapacit mateřských a základních škol pro roky 2018 a 2019. Cílem programu je podpořit základní školy s 1. stupněm a také školy, které jsou umístěny v jedné budově s mateřskou školou. Současně jde o podporu kapacit MŠ a ZŠ zřízených dobrovolnými svazky obcí.

„V letošním a příštím roce získá podporu 24 žadatelů, ministerstvo školství jim pošle celkem téměř 323 milionů korun. Díky tomu vznikne dvanáct nových tříd mateřských škol pro 217 dětí a 23 kmenových učeben základních škol s kapacitou pro 438 žáků,“ uvedla náměstkyně pro řízení sekce ekonomické Zuzana Matušková.

Od zahájení Programu Rozvoj výukových kapacit mateřských a základních škol zřizovaných územně samosprávnými celky v roce 2014 získalo dotaci celkem 130 projektů. V pěti výzvách tak bylo rozděleno téměř 1,5 miliardy korun. Největší počet žádostí přišel ze Středočeského kraje, hlavního města Prahy a Jihomoravského kraje.

Díky této podpoře vznikne celkem 85 nových tříd mateřských škol s navýšením rejstříkové kapacity pro 1 968 dětí a 178 nových kmenových učeben základních škol s navýšením rejstříkové kapacity pro 4 042 žáků základních škol.  

Bližší informace k Programu Rozvoj výukových kapacit mateřských a základních škol zřizovaných územně samosprávnými celky ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec