Medailonky kandidátů do voleb ve vysílání Českého rozhlasu

03.09.2012 16:58

Český rozhlas dává od tohoto týdne ve vysílání prostor všem stranám, hnutím a koalicím, které kandidují v letošních podzimních volbách.

Medailonky kandidátů do voleb ve vysílání Českého rozhlasu
Foto: rozhlas.cz
Popisek: Logo Českého rozhlasu

V rámci projektu Předvolebních vizitek odvysílá od tohoto týdne až do 5. října skoro 500 medailonů, ve kterých kandidáti do Senátu a lídři kandidátek do krajských zastupitelstev odpovídají na shodné otázky.

„Jsme přesvědčeni, že úlohou rádia veřejné služby je dát prostor všem kandidujícím subjektům. Spolu s vedením našich regionálních stanic jsme vybrali sady otázek, na které všichni kandidáti odpovídají. Všichni přitom mají stejný časový limit. Pravidla jsou taková, aby měli stejné podmínky a voliči tak mohli jejich odpovědi jednoduše porovnávat,“ řekl Tomáš Pancíř, ředitel Centra zpravodajství ČRo.

Předvolební vizitky kandidátů zařadí do svého vysílání nejen ČRo 1 – Radiožurnál, ale i regionální stanice Českého rozhlasu ve svém odpoledním vysílání, a to až do 5. října. Všechny odpovědi budou také k dispozici na zpravodajském webu Českého rozhlasu zpravy.rozhlas.cz.

Předvolební vizitky jsou jednou z částí předvolebního vysílání Českého rozhlasu. Kromě nich rozhlas už od minulého týdne vysílá i předvolební debaty – Speciály Martina Veselovského. Ve třinácti pokračováních se představují lídři krajských kandidátek těch politických uskupení, které mají podle volebního modelu připraveného pro rozhlas agenturou Factum Invenio minimálně 90 procentní pravděpodobnost, že překročí pětiprocentní hranici nutnou pro vstup do krajského zastupitelstva. Speciálů Martina Veselovského se může zúčastnit i veřejnost. Nejbližší debaty budou 4. září v Českých Budějovicích a 6. září v Náchodě.

Více informací naleznete na zpravy.rozhlas.cz a radiozurnal.cz. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …