Metrostav: Handicapovaní navštívili stavbu metra

22.07.2012 12:36

Skupina těžce zdravotně postižených včetně vozíčkářů navštívila 18. července čerstvě ražený tunel metra V.A. Na pozvání prezidenta Skupiny Metrostav Jiřího Bělohlava navštívili klienti občanského sdružení Asistence jednokolejné tunely a stanici Červený vrch.

Metrostav: Handicapovaní navštívili stavbu metra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak metra projíždějící stanicí

Šlo pravděpodobně o historicky první účast lidí na vozíku při ražbě velké dopravní stavby, která se uskutečnila v rámci mezinárodně oceněného projektu Jedeme v tom s vámi. Jak řekla Martina Částková, jedna z organizátorek akce z Asistence o.s., na všech účastnících zanechala velký dojem práce razičů a také razicí štít TBM Adéla, který se připravuje na výstavbu závěrečné části trasy do současné konečné metra Dejvická.

„Nové zkušenosti mohou znamenat poznání nových bariér. Ale současně mohou znamenat novou zkušenost pro překonávání těch starých“, zdůraznil Tomáš Moravec z Asistence o.s. A ocenil, že všechny v současnosti budované dopravní stavby mají bezbariérový přístup.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…