Ministerstvo kultury: Cenu Artis Bohemiae Amicis převzal pan Franz Badstöber

26.11.2017 17:23

Ministr kultury v pátek v českobudějovickém Jihočeském muzeu ocenil medailí Artis Bohemiae Amicis jeho celoživotní zásluhy o rozvoj a šíření dobrého jména české kultury v zahraničí.

Ministerstvo kultury: Cenu Artis Bohemiae Amicis převzal pan Franz Badstöber
Foto: Ministerstvo kultury
Popisek: Ministerstvo kultury

Daniel Herman oceněním akcentoval především dlouholetou spolupráci pana Badstöbera s mnoha jihočeskými kulturními institucemi a soustavnou prezentaci české kultury v Rakousku.

Tato spolupráce začala hned po listopadu 1989, kdy byl Franz Badstöber radním dolnorakouského městečka Weitra odpovědným za kulturu. Spolupráce Města Weitra s Městem Nové Hrady a Mikroregionu Oberlainsitz  byla díky této jeho aktivitě velice intenzivní. I po skončení výkonu funkce radního organizuje pan Badstöber čilou kulturní výměnu mezi oběma zeměmi; představuje Rakušanům hudební a divadelní produkci Jihočeské filharmonie a Jihočeského divadla a snaží se tímto způsobem prezentovat českou a jihočeskou kulturu v celé její rozmanitosti. Tím však výčet jeho aktivit a zásluh zdaleka nekončí. Pan Badstöber je i sběratelem archiválií, historických map a dalších historických artefaktů, které bezplatně zapůjčuje na výstavy i do  stálých expozic muzeí a galerií, zřizovaných Jihočeským krajem. 

„Vážený pane Badstöbere, rád a s potěšením Vám děkuji za  Vaši celoživotní práci; zejména pak za to, že dlouhodobě spolupracujete s mnoha jihočeskými kulturními institucemi a soustavně představujete a prezentujete českou kulturu v sousedním Rakousku. Velmi si toho vážím, a patří Vám za  to hluboké uznání a dík,“ řekl při slavnostním předání ceny Daniel Herman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…