Ministerstvo obrany: Komorní Hrádek si o víkendu prohlédlo 800 návštěvníků, lákala je hlavně vojenská technika

10.09.2018 21:05

V sobotu 8. září se v rámci Dnů evropského dědictví otevřely veřejnosti brány řady zajímavých národních a kulturních památek. Návštěvníky přivítal rovněž státní zámek Komorní Hrádek u Chocerad na Benešovsku, o který pečuje Agentura plánování a rozvoje lidských zdrojů Ministerstva obrany ČR.

Ministerstvo obrany: Komorní Hrádek si o víkendu prohlédlo 800 návštěvníků, lákala je hlavně vojenská technika
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

„Den otevřených dveří na Komorním Hrádku je nejstěžejnější akcí pro veřejnost, kterou naše agentura pořádá každý rok. Jsme rádi, že k nám rok co rok zavítá více návštěvníků. Vždy se pro ně snažíme připravit nějakou novinku. Letos jsme například museli posílit tým průvodců, kteří zvládli během akce provést zámkem téměř 800 zájemců, a rozšířili jsme nabídku atrakcí v dětském koutku,“ říká plk. gšt. Pavel Vobůrka, ředitel Agentury profesního rozvoje a podpory aktivit.

Statické a dynamické ukázky

Návštěvníky čekaly nejen podrobné prohlídky historických budov se zasvěceným komentářem k bohaté historii i současnému využití areálu, ale také přiblížení života armády prostřednictvím nejrůznějších ukázek.

Statické a dynamické ukázky vojenské techniky připravili vojáci ze 4. brigády rychlého nasazení, Vojenské policie, 25. protiletadlového raketového pluku, 15. ženijního pluku a 7. polní nemocnice.K vidění byl například protiletadlový komplet RBS 70, motocykl BMW 650GS, obrněný transportér PANDUR 8x8, LRD 130 KAJMAN, LOV IVECO a IVECO ambulance a Land rover ambulance LRD 130 TDS. Součástí programu byla také ukázka zásahu pyrotechniků při zneškodnění nevybuchlé munice a průlet gripenů.

Malování na obličej, ochutnávka vojenského guláše

Protipól k moderní vojenské technice vytvořili hasiči z nedalekého Vranova se svou prezentací historické hasičské techniky.

K prasknutí bylo naplněné hlediště na všechna čtyři vystoupení Vojenského uměleckého souboru Ondráš, který vystoupil s programem Malé formy.

Sportovní nadšenci vyzkoušeli lukostřelbu a největší atrakcí dětského koutku byl bublinový klaun a malování na obličej. A ani tentokrát nechyběl pravý vojenský guláš z polní kuchyně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…