Ministerstvo obrany otevřelo v Táboře dětskou skupinu pro dvanáct předškoláků

03.06.2018 22:17

Tábor je od pátou posádkou, kde Ministerstvo obrany otevřelo dětskou skupinu. Navštěvovat ji bude dvanáct dětí a jmenovat se bude Roháček. Při této slavnostní příležitosti vojáci ze 42. mechanizovaného praporu také připravili Den otevřených dveří.

Ministerstvo obrany otevřelo v Táboře dětskou skupinu pro dvanáct předškoláků
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Dětem i paním učitelkám přišli popřát výborný rozjezd ředitel Agentury profesního rozvoje a podpory aktivit plukovník gšt. Pavel Vobůrka, velitel posádky Tábor-velitel Velitelství Vojenské policie v Táboře plukovník gšt. Roman Bis, senátor Parlamentu ČR Jaroslav Větrovský či starosta Tábora Jiří Fišer a další hosté.

„Dětskou skupinu mohou využívat příslušníci všech útvarů a zařízení v posádce, není tedy určena jen pro Vojenskou policii či 42. mechanizovaný prapor. Takovéto zařízení jsme tady potřebovali a je o ně velký zájem. To, že se nám podařilo zřídit dětskou skupinu v objektu bývalého kuchyňského bloku, je zásluha mnoha lidí, kterým bych chtěl poděkovat. Měli jsme to oproti ostatním ulehčené v tom, že jsme mohli čerpat z dosavadních zkušeností posádek, kde už dětské skupiny mají,“ vysvětlil plukovník gšt. Roman Bis.

„Každý den tady máme nějaký důvod k radosti. Zkušební provoz se nám podařilo zahájit už před měsícem a dnes se radujeme z toho, že děti dostaly dárky od ministryně obrany a že máme tak krásné prostory,“ dodala vedoucí dětské skupiny Bohuslava Mužíková.

Dětské skupiny, které už jsou otevřené na pražském Veleslavíně, letecké základně v Čáslavi, v Ústřední vojenské nemocnici Praha, v Bechyni a v Brandýse nad Labem, jsou určeny až pro dvanáct dětí ve věkovém rozmezí od 1 do 5 let, než nastoupí k předškolnímu vzdělávání v mateřské škole.

Do táborské posádky v rámci čtvrtečního dne otevřených dveří zavítaly i děti z místních základních škol. Měly možnost zhlédnout nejen ukázky bojového umění MUSADO a taktického výcviku, ale při práci viděly výcvik psovodů s jejich čtyřnohými svěřenci. Poté si mohly prověřit svou fyzickou zdatnost při nevšedním sportovním zápolení. Velký zájem měly také o překonání improvizované překážkové dráhy a nafukovací skákací hrad.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…