Ministerstvo obrany připravuje kurz speciální přípravy pro krizové situace

05.01.2016 20:46

Odbor komunikace Ministerstva obrany připravuje ve spolupráci s Velitelstvím výcviku - Vojenskou akademií ve Vyškově Kurz speciální přípravy pro krizové situace. Ten se uskuteční ve dnech 22. až 29. dubna 2016 ve Vojenském újezdu Březina a je určený pro novináře a humanitární pracovníky.

Ministerstvo obrany připravuje kurz speciální přípravy pro krizové situace
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Cílem kurzu je připravit účastníky kurzu na možná nebezpečí, se kterými se mohou v nejrůznějších oblastech konfliktů setkat a zároveň je naučit, jak se v těchto extrémních situacích zachovat.

Kurz speciální přípravy pro krizové situace

Kurz zahrnuje teoretickou část s navazujícím praktickým výcvikem. V jeho průběhu se účastníci učí zvládat psychickou i fyzickou zátěž a osvojují si techniky vyjednávání v krizovém prostředí. Náplní kurzu jsou i praktické dovednosti jako orientace v neznámém terénu, zásady přežití, ochrana proti zbraním hromadného ničení, budování úkrytů či poskytnutí první pomoci.

Vzhledem k náročnosti kurzu musí všichni zájemci absolvovat psychologické a fyzické testy, které se uskuteční 22. března 2016 v Praze pod vedením specializovaných pracovníků Vědeckého a servisního pracoviště tělesné výchovy a sportu Ministerstva obrany a psychologů z Velitelství výcviku - Vojenské akademie.

Vyplněnou přihlášku zašlete do 20. února 2016 na adresu Odbor komunikace MO, Tychonova 1, Praha 6, 160 01: 

Přihláška - Kurz přežití 2016
 

 

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…