Ministerstvo pro místní rozvoj: Šestý ročník Dnů otevřených dveří úspěšných projektů podpořených z fondů EU odstartoval již v květnu

17.05.2022 11:48 | Tisková zpráva

Ministerstvo pro místní rozvoj i letos připravilo sérii akcí, během kterých se veřejnosti otevřou dveře nejrůznějších projektů podpořených z fondů EU napříč celou republikou.

Ministerstvo pro místní rozvoj: Šestý ročník Dnů otevřených dveří úspěšných projektů podpořených z fondů EU odstartoval již v květnu
Foto: Ministerstvo pro místní rozvoj
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj.

Na návštěvníky čeká celá řada prohlídek, přednášek a také bohatý doprovodný program s aktivitami pro celou rodinu. Na zítřejší Den otevřených dveří Dopravního podniku města Pardubic zavítá i místopředseda vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš. 

Anketa

Souhlasíte s trvalým umístěním vojsk jiných členských států NATO na území ČR?

4%
95%
hlasovalo: 47751 lidí

Oblíbené Dny otevřených dveří budou zahájeny již v květnu, a to v Dopravním podniku města Pardubic, který letos oslaví výročí 70 let trolejbusové dopravy. Součástí programu budou prohlídky vozovny, jejího technického zázemí nebo vyhlídková jízda po městě a jeho přilehlém okolí.

„Jsem ráda, že i v letošním roce se může veřejnost podívat na projekty, které byly podpořené z fondů EU a podívat se kde fondy EU pomáhají, protože stále jako Česká republika dostáváme z rozpočtu EU více peněz, než do něj odvádíme. Díky tomu mohou příjemci realizovat mnoho úspěšných projektů,“ uvedla Daniela Grabmüllerová, náměstkyně pro řízení sekce koordinace fondů EU, mezinárodních vztahů a cestovního ruchu.

Do konce června se uskuteční další tři neméně zajímavé akce, které ukáží, kde peníze z fondů EU pomáhají. Zámek Děčín nabídne speciální prohlídku jižního křídla a také volný přístup do Růžové zahrady. Ve Vzdělávacím a výcvikovém středisku Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina budou mít návštěvníci možnost vyzkoušet simulátor vrtulníku, otestovat své znalosti první pomoci, nebo zjistit, co je to biohazard tým. Poslední jarní akce proběhne na zámku Kačina, kde bude možné zúčastnit se komentovaných prohlídek oranžerie, parku či zámecké konírny.

Účast na Dnech otevřených dveří je zdarma, nicméně na některé prohlídky v rámci dne je nutné se kvůli omezené kapacitě rezervovat předem. Bližší informace o jednotlivých Dnech otevřených dveří naleznete v tabulce:

14. 5. 2022 Den otevřených dveří v Dopravním podniku Pardubice ZDE
4. 6. 2022 Den otevřených dveří na Zámku Děčín ZDE
11. 6. 2022 Den otevřených dveří se záchranáři v Jihlavě ZDE
25. 6. 2022 Den otevřených dveří na Zámku Kačina ZDE

Po prázdninové pauze budou Dny otevřených dveří pokračovat. V září bude možné zavítat do Muzea nákladních automobilů Tatra v Kopřivnici, Městského pivovaru Domažlice nebo Zámecké lékárny v Třeboni.

Kompletní seznam akcí pořádaných Ministerstvem pro místní rozvoj, kde je možné se seznámit s přínosy fondů EU, naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…