Ministerstvo školství: Testy k přijímačkám lze procvičit zdarma v nové aplikaci

22.11.2023 16:08 | Tisková zpráva

Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání (Cermat) připravilo novou webovou aplikaci k procvičování testů a úloh zadaných v rámci jednotné přijímací zkoušky. Jako studijní materiál slouží testy z předchozích let.

Ministerstvo školství: Testy k přijímačkám lze procvičit zdarma v nové aplikaci
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Aplikace TAU (Trénuj a uč se!), je určena k procvičování vědomostí a dovedností, které mohou být ověřovány prostřednictvím didaktických testů v rámci jednotné přijímací zkoušky a v blízké budoucnosti i maturitní zkoušky. Je zcela zdarma k dispozici na Internetu ZDE.

Uchazeči zde mohou řešit celý test nebo jen vybranou skupinu úloh. Test bude vyhodnocen online na základě klíče správných řešení. V případě špatné odpovědi je možné se vrátit a chybu opravit.

Webová aplikace TAU je optimalizována pro použití na mobilních telefonech a funkční bez přihlášení. Zatím obsahuje 24 testů z roku 2023 pro žáky 5., 7. i 9. tříd a během několika týdnů budou doplněny testy z předchozích let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

11:27 Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

Konsolidovaný hospodářský výsledek Skupiny ČD před zdaněním dle Mezinárodních standardů účetního výk…