Ministerstvo vnitra: Stojíme si za tím, že v Itálii a Řecku nebyli žádní migranti vhodní k relokaci

27.07.2017 12:07

V článku na Aktuálně.cz „Spor o kvóty se vyostřuje. Uprchlíky přijměte do měsíce, nebo bude soud, vzkázal Česku Brusel“ (26.7.2017) zaznělo, že není pravdivý argument ČR o tom, že už letos v červnu nebyl v Itálii a Řecku žádný migrant, který by splňoval podmínky pro relokaci. Doloženo je to tím, že si v červnu měly státy EU rozdělit 3000 migrantů.

Ministerstvo vnitra: Stojíme si za tím, že v Itálii a Řecku nebyli žádní migranti vhodní k relokaci
Foto: mvcr.cz
Popisek: Ministerstvo vnitra ČR

K tomu je třeba uvést, že ČR pouze zopakovala oficiální stanoviska zástupců Itálie a Řecka na Správní radě Evropského azylového podpůrného úřadu z první poloviny června 2017. Představitelé obou zemí tehdy potvrdili, že nedisponují konkrétními spisy, které by mohly v rámci systému relokací poskytnout ostatním členským státům. Tato skutečnost jen v praxi dokazuje celkovou nefunkčnost systému relokací, neboť neprobíhá náležitá identifikace a registrace všech cizinců, cizinci nemají zájem o relokace s výjimkou pár vybraných zemí EU a svévolně migrují do dalších zemí EU, takže nejsou na území Itálie a Řecka dohledatelní.

Relokace realizované v červnu jsou tak jen výsledkem dřívějších „pledgů“, které byly jen v červnu se zpožděním realizovány.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…