Ministerstvo vnitra pokračuje ve zvyšování bezpečnosti na mezinárodních letištích

19.02.2019 9:06

Vybudování moderního kamerového systému s automatickou detekcí obličejů, vstup do veřejných prostor na palubní vstupenku nebo systém detekce radioaktivního záření. To jsou některé části projektu Ministerstva vnitra na zvýšení bezpečnosti na mezinárodních letištích.

Ministerstvo vnitra pokračuje ve zvyšování bezpečnosti na mezinárodních letištích
Foto: mvcr.cz
Popisek: Ministerstvo vnitra ČR

O přípravě projektu dnes, 18. února 2018, informoval vládu ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). Projekt na zvýšení bezpečnosti se týká mezinárodních letišť v ČR s pravidelným leteckým provozem s výjimkou letiště Václava Havla, jehož zabezpečení se řeší v samostatném projektu. „V oblasti zvyšování bezpečnosti na letištích jsme velmi aktivní. Stejně jako řada jiných zemí věnujeme zvýšenou pozornost prevenci teroristických útoků na místech s vysokou koncentrací osob,“ vysvětlil důvody zvyšování bezpečnosti Jan Hamáček.

Jedná se o letiště v Brně – Tuřanech, Karlových Varech, Pardubicích a Ostravě – Mošnově. Pomocí navrhovaných opatření dosáhneme dle ministra vnitra na všech veřejných letištích s mezinárodním provozem stejného bezpečnostního standardu jako na letišti v Praze – Ruzyni. To bude mít přínos pro oblast vyšetřování organizovaného zločinu a pátrání po hledaných osobách,“ doplnil Jan Hamáček.

Součástí projektu je např.:

  • vybudování moderního kamerového systému, jehož součástí bude systém automatické detekce obličejů,
  • kontrola oprávněnosti vstupu cestujících do neveřejných prostor letišť formou palubních vstupenek nebo zajištění zvýšené ostrahy vnější hranice areálů letišť,
  • společný výcvik personálu letišť a bezpečnostních složek v oblasti taktické přípravy
  • nebo systém detekce radioaktivního záření.

Vyhlášení zadávacího řízení je v plánu do konce března 2019. K ukončení projektů včetně instalace a implementace v jednotlivých lokalitách by mělo dojít do konce příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…