Ministerstvo zahraničí: Ministr Tomáš Petříček navštíví Chorvatsko

15.03.2021 10:54

Ministr zahraničních věcí ČR Tomáš Petříček navštíví ve dnech 16. a 17. března 2021 pracovně Chorvatsko. Hlavními tématy cesty bude boj proti pandemii, nadcházející turistická sezona i otevření nové části české krajanské školy v Daruvaru.

Ministerstvo zahraničí: Ministr Tomáš Petříček navštíví Chorvatsko
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Ministr bude jednat s předsedou vlády Andrejem Plenkovićem, ministrem zahraničních a evropských věcí Gordanem Grlićem Radmanem a s ministryní cestovního ruchu a sportu Nikolinou Brnjac. Jednání budou zaměřena zejména na aktuální otázky vzájemných vztahů a na hlavní unijní témata, včetně těch spojených s bojem proti pandemii.

Anketa

Byl Emil Hácha kolaborant?

35%
65%
hlasovalo: 6707 lidí

V této souvislosti proběhne také debata o letní turistické sezoně. Chorvatsko je dlouhodobě nejčastějším cílem českých turistů během letních dovolených.

Společně s chorvatským předsedou vlády otevře šéf české diplomacie také novou část české základní a mateřské školy v Daruvaru. Ta představuje jeden z hlavních společných projektů věnovaných českým krajanům v Chorvatsku, a to i vzhledem k tomu, že je financována společně českou i chorvatskou vládou.

V Daruvaru též proběhne setkání s představiteli české krajanské komunity včetně předání symbolického humanitárního daru ve výši 300.000 Kč pro rodiny krajanů, které postihlo zemětřesení loni v prosinci. V Ivanovu Selu ministr Petříček spolu s premiérem Plenkovićem položí věnce u hrobu českých krajanů, kteří zahynuli během války v 90. letech 20. století. S krajany se ministr setká i v hlavním městě Záhřebu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

19:19 ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu …