Ministerstvo zahraničních věcí: Budova velvyslanectví v Londýně byla slavnostně znovuotevřena

29.11.2017 10:17

Po dvouleté a dlouho očekávané rekonstrukci se uskutečnilo slavnostní znovuotevření budovy velvyslanectví České republiky v Londýně.

Ministerstvo zahraničních věcí: Budova velvyslanectví v Londýně byla slavnostně znovuotevřena
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Budova se na celý večer proměnila v galerii, která představila současnou generaci českých umělců, včetně světelné show zvýrazňující architektonické prvky budovy, vycházející hvězdu české pop-music Lenny, barmanské vystoupení světově uznávaného barmana Pavla Tvaroha a improvizované divadelní představení Františka Skály a Petra Nikla.

Mezi zpřístupněnými prostory, kde probíhaly jednotlivé umělecké prvky večera, mimo reprezentativních prostor velvyslanectví patřily například zrekonstruované podzemní kino, venkovní terasa se zahradou a garáž budovy.

Slavnostní události se zúčastnilo přibližně 500 hostů, byli mezi nimi zástupce ředitele BBC Radio Graham Ellis, děti Sira Nicholase Wintona Barbara a Nick, John Mucha (vnuk Alfonse Muchy), malíř Alex Sádlo, Lady Milena Grenfell-Baines, velvyslanci, obchodní partneři a sponzoři velvyslanectví, představitelé krajanských spolků, britští přátelé velvyslanectví a mnoho dalších.

Rádi bychom poděkovali všem, kteří se podíleli na organizaci večera. Hosté odcházeli nadšení a plni mnoha netradičních uměleckých zážitků.

Zrekonstruovaná budova hostí nejen zastupitelský úřad, ale i kanceláře Českého centra a agentur CzechTourism, CzechInvest, CzechTrade. Těšíme se na mnoho budoucích zajímavých akcí, které budeme moci díky dokončené revitalizaci ambasádních prostor nabídnout britské veřejnosti a krajanům.

Budova velvyslanectví České republiky v Londýně z roku 1970 je tributem tehdy avantgardnímu brutalistickému stylu, v roce 1971 získala prestižní cenu RIBA (Royal Institute of British Architects). V tehdejší době šlo o moderní architektonický tvůrčí počin, pokus osvobodit se od socialistického realismu a přihlásit se k moderním světovým trendům v architektuře. Tento trend stvrdila například spolupráce s britským architektem Robertem Matthewem, autorem Royal Festival Hall. Více informací o budově je k dispozici ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…