Ministerstvo zahraničních věcí: Náměstek Tlapa uskutečnil pracovní cestu do Etiopie

27.07.2017 14:58

Náměstek ministra zahraničí Martin Tlapa společně s ministrem zemědělství Marianem Jurečkou a podnikatelskou delegací ve dnech 24. a 25. července 2017 navštívil Etiopii. Etiopie patří mezi nejdůležitější partnery ČR v subsaharské Africe a představuje jednu z prioritních zemí zahraniční rozvojové spolupráce ČR.

Ministerstvo zahraničních věcí: Náměstek Tlapa uskutečnil pracovní cestu do Etiopie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Během pobytu v Etiopii se náměstek Tlapa společně s ministrem Jurečkou setkal s prezidentem Dr. Mulatu Teshomem, ministrem hospodářského zvířectva a rybolovu a ministrem zemědělství a přírodních zdrojů. Náměstek Tlapa dále vedl bilaterální politické konzultace se státní ministryní zahraničních věcí Hirut Zemenovou a jednal s náčelníkem generálního štábu generálem Samory Yunisem. Součástí programu byl také na zemědělství zaměřený podnikatelský seminář, během kterého mohly české firmy navázat spolupráci s etiopskými partnery.

Tématy diskuse s prezidentem Etiopie bylo zejména vytváření stabilního prostředí pro zahraniční investory, kteří by včetně České republiky měli využívat své komparativní výhody, zejména v oblasti potravinářství, zemědělství a energetice.

Během pravidelných politických konzultací mezi ministerstvy zahraničních věcí byly hlavními tématy nové možnosti posílení ekonomické spolupráce, zvyšování objemu investic, návaznost obchodu na rozvojovou spolupráci, priority spolupráce EU se zeměmi ACP po roce 2020 a také potřeba inkluzivního dialogu s opozicí s cílem realizovat slíbené reformy etiopského politického systému.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

11:46 Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

Lokalita U Trojice v Pardubicích prochází změnou. Byly zde vysazeny tradiční odrůdy ovocných stromů.…