Ministr Zaorálek schválil dotační řízení na projekty humanitární pomoci

19.03.2017 7:32

Ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek ve dnech 10. a 14. března 2017 schválil výsledky tří dotačních řízení na projekty humanitární pomoci v roce 2017.

Ministr Zaorálek schválil dotační řízení na projekty humanitární pomoci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

V dotační výzvě na pomoc Sýrii (z prostředků vyčleněných usnesením vlády č. 588/2016 na humanitární, rozvojovou a rekonstrukční asistenci Sýrii) bude souhrnnou částkou 19.774.869 Kč  podpořeno celkem pět projektů zaměřených na asistenci konfliktem postiženému obyvatelstvu v Sýrii v oblasti zdravotní péče, hygieny, nouzových přístřeší, zdrojů obživy i vzdělávání a ochrany dětí. Realizaci projektů zajistí české neziskové humanitární organizace ADRA, Český červený kříž, Člověk v tísni, Charita ČR a Magna Děti v tísni.

V rámci dotační výzvy na pomoc Iráku a iráckým i syrským uprchlíkům v regionu budou z humanitárního rozpočtu MZV poskytnuty dotace v celkové výši 26.862.090 Kč na tři projekty pomoci vnitřně vysídlenému obyvatelstvu v Iráku, tři pro syrské uprchlíky a hostitelské komunity v Libanonu a jeden projekt pro syrské uprchlíky v Jordánsku.

V dotační výzvě na pomoc zemím s komplexními problémy bude poskytnuto sedm dotací (celkem 26.676.825 Kč) na pomoc Barmě/Myanmaru, Etiopii, Jižnímu Súdánu a jihosúdánským uprchlíkům v Ugandě, Nepálu, Nigérii a Středoafrické republice.

Podrobné výsledky dotačních řízení jsou publikovány na www.mzv.cz/pomoc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…