Ministr školství Plaga převzal úřad

18.12.2017 17:46

Nový ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga dnes oficiálně převzal úřad. Do funkce jej uvedl předseda vlády Andrej Babiš.

Ministr školství Plaga převzal úřad
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Nový ministr představil své priority, mezi něž patří navyšování platů ve školství, finanční a věcná revize společného vzdělávání a zlepšení situace ve sportu. Robert Plaga nahradil na pozici ministra školství Stanislava Štecha.

"Právě jsem uvedl do funkce pana ministra školství, mládeže a tělovýchovy Roberta Plagu, kterého čeká nejen nelehká finanční revize inkluze, ale například také transparentní nastavení pravidel při rozdělování peněz v oblasti sportu a navyšování financí pro investice ve sportu. Dále chceme zřídit funkci vládního zmocněnce pro sport, který společně s ministerstvem školství tato pravidla nastaví, a soustředíme se také na rozdělování peněz v oblasti vědy a výzkumu," uvedl premiér Andrej Babiš k prioritám kabinetu v oblasti školství.

"Jedním z prvních kroků, které mě čekají, je určitě provedení finanční revize společného vzdělávání, přičemž bych byl velice nerad, aby to mělo dopad na navýšení mezd pedagogických i nepedagogických pracovníků. Další mou prioritou je právě navyšovat prostředky na pedagogy i nepedagogy ve vzdělávací soustavě tak, aby toto povolání nemělo pouze prestiž, ale také atraktivitu," řekl po jmenování ministr školství Robert Plaga s tím, že je to cesta, jak do budoucna zvýšit konkurenceschopnost České republiky. "Další prioritou je určitě stabilizace situace v oblasti sportu s tím, abychom připravili podmínky pro vznik samostatné Agentury pro sport,." Mezi dalšími prioritami uvedl ministr navyšování prostředků v oblasti vysokých škol a vznik Agentury pro digitální vzdělávání. Oblasti vysokého školství se Robert Plaga věnoval na MŠMT od roku 2015 až dosud jako náměstek pro řízení sekce vysokého školství, vědy a výzkumu. 

Ministr zároveň v nejbližší době ukončí spolupráci se dvěma politickými náměstky, a sice Petrem Pavlíkem a Jaroslavem Fidrmucem. Posty politických náměstků zatím nebudou obsazeny. Pověřeným náměstkem po řízení sekce vysokého školství, vědy a výzkumu se stal Pavel Doleček, který dosud působil jako tajemník náměstka pro tuto sekci.

Celý záznam tiskového brífinku najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …