Mlékárny dodají 1000 tun sušeného mléka do státních rezerv

25.08.2016 22:10

Správa státních hmotných rezerv vyhodnotila nabídky na dodání 1 000 tun plnotučného sušeného mléka. Polovinu z tohoto objemu dodá společnost BOHEMILK, a.s. Opočno a druhou polovinu dodá Mlékárna Hlinsko.

Mlékárny dodají 1000 tun sušeného mléka do státních rezerv
Foto: SSHR
Popisek: SSHR

Za pořízení a ochraňování Správa zaplatí 78 600 000 korun bez DPH. V loni v říjnu, se podařilo vysoutěžit část tendru na 500 tun odtučněného sušeného mléka, které vyhrála mlékárna Olma Olomouc. Celkem se tak navýší objem sušeného mléka ve státních rezervách na 1 500 tun. Zbylé části zakázky, které se zatím nepodařilo vysoutěžit vypíše Správa znovu. SSHR oproti minulým tendrům do soutěže zahrne i možnost navýšit množství sušeného mléka v průběhu trvání smlouvy až o 20 procent. To znamená, že pokud bude část zásob sušeného mléka použita například na humanitární pomoc, doplní ochraňovatel nouzové zásoby na původní množství.
„Je dobře, že se podařilo vysoutěžit sušené mléko, které je vhodné například pro humanitární pomoc. Našim cílem je vysoutěžit, ještě dalších 1 500 tun sušeného mléka“ dodal předseda Správy státních hmotných rezerv Pavel Švagr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…