Moravskoslezský kraj: Připravuje se další kotlíková výzva. Žádosti bude možné opět podat elektronicky

20.03.2017 15:14

Zhruba osm tisíc starých kotlů v Moravskoslezském kraji budou lidé moci vyměnit za nové díky dalšímu kolu „kotlíkových“ dotací. Výzva pro občany odstartujte letos v červnu. Žádosti tentokrát bude možné podávat pouze elektronicky.

Moravskoslezský kraj: Připravuje se další kotlíková výzva. Žádosti bude možné opět podat elektronicky
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Moravskoslezský kraj obdrží od Ministerstva životního prostředí na výměnu kotlů téměř 900 milionů korun. Tentokrát však už nebudou podporovány kotle výhradně na uhlí a kombinované kotle (uhlí/biomasa) s ručním přikládáním, ale pouze automatické kombinované kotle, plynové kondenzační kotle, kotle výhradně na biomasu a tepelná čerpadla.  

„Ihned po vyhlášení výzvy ministerstvem jsme zahájili přípravu potřebných kroků včetně přípravy dotačního programu. Ten bude vyhlášen na konci června letošního roku, s příjmem žádostí počítáme od 5. září. Lidé tedy budou mít dva měsíce na přípravu podání žádosti,“ uvedla Jarmila Uvírová, náměstkyně hejtmana kraje pro životní prostředí.  

Příjem žádostí bude tentokrát pouze elektronický s následným doložením potřebných dokumentů v listinné podobě poštou nebo osobně. „Tento způsob jsme si už vyzkoušeli při doplňkové výzvě na tepelná čerpadla a kotle na biomasu na začátku března a osvědčil se. Lidé tak mají větší komfort a vyhnou se zbytečným frontám,“ sdělil Jan Krkoška, náměstek pro regionální rozvoj.

Moravskoslezský kraj opět podpoří každou výměnu kotle pětiprocentním navýšením dotace ze svého rozpočtu, chce také pokračovat ve spolupráci s obcemi. „Opět chceme obcím nabídnout možnost spolufinancování kotlíkových dotací. Vzhledem k elektronickému podání žádostí bychom byli rádi, aby se obce zapojily i do spolupráce v oblasti základní metodické a technické pomoci žadatelům, aby třeba pomohli těm, kteří si nevědí rady s elektronickým podáním,“ doplňuje Jarmila Uvírová, náměstkyně hejtmana kraje pro životní prostředí.

Informace k druhému kolu kotlíkových dotací budou průběžně zveřejňovány na webových stránkách www.lokalni-topeniste.cz, žadatelům jsou také stále k dispozici „kotlíkové“ kontakty: tel. 595 622 355, e-mail kotliky@msk.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …