Moravskoslezský kraj: Slíbený finanční dar po střelbě v ostravské nemocnici dostanou postižení už v nejbližších dnech

27.01.2020 16:14

Pozůstalí po obětech prosincové tragédie v ostravské fakultní nemocnici i zranění střelbou dostanou během několika dní slíbené finanční dary.

Moravskoslezský kraj: Slíbený finanční dar po střelbě v ostravské nemocnici dostanou postižení už v nejbližších dnech
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Administrace darovacích smluv se ujalo statutární město Ostrava, které je jedním z dárců. Další peníze postiženým pošle také Moravskoslezský kraj, městský obvod Ostrava-Poruba a město Valašské Meziříčí. Peníze budou vyplaceny v nejkratším možném termínu po podpisu smluv, které jsou již připravené.

Prosincová tragédie ve Fakultní nemocnici Ostrava si vyžádala 7 životů, dva lidé utrpěli zranění. Moravskoslezský kraj a statutární město Ostrava shodně poskytnou rodině každého zemřelého 100 tisíc korun, zranění obdrží od města i kraje 50 tisíc korun. Obvod Ostrava-Poruba pošle pozůstalým i zraněným po 20 tisících korunách, město Valašské Meziříčí pak pozůstalým i zraněným po 10 tisících korunách.

S ohledem na tíživou životní situaci obdarovaných a snahu o maximálně ohleduplný přístup k poškozeným osobám budou obdarovaní podepisovat pouze jednu darovací smlouvu, kde na straně dárců bude figurovat Moravskoslezský kraj, statutární město Ostrava, městský obvod Ostrava-Poruba a město Valašské Meziříčí.

Fakultní nemocnice Ostrava vyhlásila na podporu pozůstalým a zraněným veřejnou sbírku a zřídila transparentní účet, na který mohou lidé zasílat své finanční příspěvky. Doposud se vysbíralo skoro 7 a půl milionu korun, první část sbírky by měla být postiženým přerozdělena do dvou týdnů.

Číslo účtu ČNB, kam mohou lidé ještě do konce března posílat jakékoliv částky, je 73030761/0710.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…