Moravskoslezský kraj: Více než tři miliony korun pomohou zmírnit následky požáru v Bohumíně

01.10.2020 15:16

V krajem vyhlášené veřejné sbírce se během 7 týdnů sešlo 3 197 483 korun. Tyto peníze mají pomoci zmírnit následky tragického požáru, který se stal 8. srpna v panelovém domě v Bohumíně.

Moravskoslezský kraj: Více než tři miliony korun pomohou zmírnit následky požáru v Bohumíně
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Prostředky budou rozděleny podle přesných pravidel, které v příštím týdnu nastaví správní rada sbírky. Samotné rozdělení financí pak schválí Rada Moravskoslezského kraje.

„Děkuji všem obcím, městům, firmám, spolkům, ale i jednotlivcům za jejich příspěvky. Prožíváme všichni velmi náročné období, které je poznamenané dopady koronavirové krize. O to více si všech finančních darů nesmírně vážím, vnímám je jako důležitý signál, že se naše společnost umí semknout a nezakrývá si oči před neštěstím druhých. Jistě, peníze nikdy nenahradí obrovské ztráty, které požár způsobil. Věřím ale, že přece jen pomohou vzniklé utrpení aspoň trošku zmírnit,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák a upřesnil, že správní radu veřejné sbírky tvoří zástupci kraje, města Bohumín a hasičského sboru.

Předpokládá se, že většinu prostředků ze sbírky obdrží pozůstalí po obětech a také lidé, kteří při požáru utrpěli zranění. U zraněných osob bude výše obnosu odstupňována podle míry a závažnosti zranění. Podíl získá také město Bohumín, které je znalé místních poměrů, což zajistí co nejlépe cílenou pomoc. Mezi zraněné se z morálních důvodů nepočítá muž podezřelý ze založení požáru.

Dárci mohou také zpětně zažádat o potvrzení pro účely snížení daňového základu na adrese ivana.vymetalova@msk.cz nebo miroslava.novakova@msk.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…