Moravskoslezský kraj podporuje cestovní ruch, Malá Morávka získala speciální čtyřkolku

11.04.2019 21:33

Čtyřkolka s vlečným zařízením a sněhovými pásy bude sloužit potřebám Malé Morávky. Terénní čtyřkolka umožní vjet do hůře přístupných lokalit.

Moravskoslezský kraj podporuje cestovní ruch, Malá Morávka získala speciální čtyřkolku
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

V letním období tak pomůže odstranit spadané větve, na podzim poslouží při úklidu po těžbě kůrovcového dříví. V zimě zlepší podmínky pro běžkaře, také prodlouží běžkařskou sezónu. Na nákup čtyřkolky přispěl Moravskoslezský kraj půl milionem korun.

„Náš kraj navštívil v loňském roce skoro milion turistů. Významná část k nám přijela během zimy. Beskydy a Jeseníky jsou čím dál více atraktivnější, což nás samozřejmě těší. Cestovní ruch v těchto oblastech je určitě na místě podporovat. Letos přispějeme 18 milionů korun na cyklotrasy, pomáháme turistickým infocentrům. Velkým trendem jsou jízdy na koních, takže jsme podpořili i jízdárny. Pravidelně přispíváme na úpravu běžeckých tras, nyní jsme zakoupili tuto čtyřkolku,“ uvedl náměstek hejtmana kraje pro cestovní ruch a regionální rozvoj Jan Krkoška, který se dnes (11. 4.) v Malé Morávce slavnostního předání čtyřkolky zúčastnil.

„Na úpravu tras už máme klasickou rolbu. Pořídili jsme ji v minulém roce s poloviční finanční spoluúčastí Ministerstva pro místní rozvoj. Tento stroj se ale nedostane všude, takže jsme rádi, že budeme moci běžecké tratě upravovat i v hůře přístupných místech. Běžkaře tak čekají lepší podmínky i delší sezóna. Čtyřkolka totiž pomůže udržovat stopy i při menší sněhové pokrývce,“ vysvětlil starosta Malé Morávky Ondřej Holub a doplnil, že v okolí mají sportovci k dispozici téměř 80 kilometrů tratí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…