NKÚ: Ázerbájdžánští kontroloři absolvovali seminář na téma kontroly příjmů státního rozpočtu

24.05.2018 8:06

Nejvyšší kontrolní úřad 21. května navštívili kolegové z Účetní komory Ázerbájdžánu. Ředitel odboru kontroly příjmů státního rozpočtu Javid Bayramov a ředitel odboru analýz Sanay Pashayev se zúčastnili odborného semináře na téma kontroly příjmů státního rozpočtu, který pro ně připravili zástupci Nejvyššího kontrolního úřadu.

NKÚ: Ázerbájdžánští kontroloři absolvovali seminář na téma kontroly příjmů státního rozpočtu
Foto: NKÚ
Popisek: NKÚ

Hosté se seznámili s cíli, které si v kontrole příjmů státního rozpočtu NKÚ vytyčil – jde hlavně o to přispět k naplňování příjmů státního rozpočtu a zefektivnit činnosti spojené s výběrem rozpočtových příjmů. Dále zástupci NKÚ seznámili návštěvníky se strukturou auditu zaměřeného na tuto tematiku a uvedli praktické příklady kontrolních zjištění z národních i mezinárodních auditů a následně přijatých nápravných opatření v České republice ale i v mezinárodním prostředí.

Oběma účastníkům představili odborníci z NKÚ také vizi a plány Nejvyššího kontrolního úřadu spojené s jeho blížícím se předsednictvím organizace EUROSAI, která sdružuje na 50 kontrolních institucí z Evropy a některých dalších zemí včetně Ázerbájdžánu. Mluvilo se například o projektu NKÚ nesoucím název BIEP – Benchmarking Information Exchange Project, díky kterému mohou jednotlivé kontrolní instituce srovnávat data z různých zemí a do svých kontrol zahrnovat spolehlivé mezinárodní srovnání z různých oblastí. Řeč byla také o kongresu EUROSAI, který bude NKÚ jakožto předsedající země této organizace pořádat v roce 2020 v Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…