NP Šumava: S Národním parkem Podyjí se seznámíte i na Šumavě

19.05.2016 17:54

Dvacítku velkoformátových fotografií zajímavých rostlin a živočichů Národního parku Podyjí mohou zájemci zhlédnout až do konce září v Návštěvnickém centru Kvilda. Na venkovní výstavě nazvané Galerie rozmanitosti Podyjí Správa národního parku a Ministerstvo životního prostředí prezentují pestrost druhů, které v tomto chráněném území žijí.

NP Šumava: S Národním parkem Podyjí se seznámíte i na Šumavě
Foto: NP a CHKO Šumava
Popisek: NP a CHKO Šumava

Výstava měla premiéru na podzim 2012 v Praze a následně mnoho repríz na různých místech ČR. Nyní si ji budou moci prohlédnout i obyvatelé a návštěvníci Šumavy. „Charakter území Národního parku Podyjí je dán uhrančivým kontrastem svébytné a jedinečné krajiny říčního kaňonu, zalesněné neprostupné divočiny a mírné kulturní krajiny teplých nížin a parovin Dyjskosvrateckého úvalu. Rozmanitý ráz zdejší krajiny se odráží i ve významné druhové pestrosti živočišných a rostlinných druhů. Jsem rád, že i zde v NP Šumava, ke kterému mám vytvořené silné pouto, můžeme představit alespoň na velkoplošných fotografiích podyjskou přírodu. S nadsázkou občas říkám, že Šumava je naší větší sestrou, ale i u nás je neméně přírodních zajímavostí,” říká ředitel Správy Národního parku Podyjí Tomáš Rothröckl.

„Oba parky, jak Šumava, tak i Podyjí, letos shodně slaví čtvrtstoletí své existence. Oba mají neoddiskutovatelný význam v rámci střední Evropy a turistům mají opravdu co nabídnout. Podyjí jsem osobně navštívil několikrát a rád se tam vracím. Mohu tak doporučit jeho návštěvu všem ostatním a je nám ctí a zároveň potěšením mít u nás výstavu naší menší sestry,“ zve na výstavu ředitel Správy Národního parku Šumava Pavel Hubený.

Výstava Galerie rozmanitosti Podyjí potrvá v Návštěvnickém centru Kvilda celou letní sezónu, až do 30. září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…