NP Šumava: S Národním parkem Podyjí se seznámíte i na Šumavě

19.05.2016 17:54

Dvacítku velkoformátových fotografií zajímavých rostlin a živočichů Národního parku Podyjí mohou zájemci zhlédnout až do konce září v Návštěvnickém centru Kvilda. Na venkovní výstavě nazvané Galerie rozmanitosti Podyjí Správa národního parku a Ministerstvo životního prostředí prezentují pestrost druhů, které v tomto chráněném území žijí.

NP Šumava: S Národním parkem Podyjí se seznámíte i na Šumavě
Foto: NP a CHKO Šumava
Popisek: NP a CHKO Šumava

Výstava měla premiéru na podzim 2012 v Praze a následně mnoho repríz na různých místech ČR. Nyní si ji budou moci prohlédnout i obyvatelé a návštěvníci Šumavy. „Charakter území Národního parku Podyjí je dán uhrančivým kontrastem svébytné a jedinečné krajiny říčního kaňonu, zalesněné neprostupné divočiny a mírné kulturní krajiny teplých nížin a parovin Dyjskosvrateckého úvalu. Rozmanitý ráz zdejší krajiny se odráží i ve významné druhové pestrosti živočišných a rostlinných druhů. Jsem rád, že i zde v NP Šumava, ke kterému mám vytvořené silné pouto, můžeme představit alespoň na velkoplošných fotografiích podyjskou přírodu. S nadsázkou občas říkám, že Šumava je naší větší sestrou, ale i u nás je neméně přírodních zajímavostí,” říká ředitel Správy Národního parku Podyjí Tomáš Rothröckl.

„Oba parky, jak Šumava, tak i Podyjí, letos shodně slaví čtvrtstoletí své existence. Oba mají neoddiskutovatelný význam v rámci střední Evropy a turistům mají opravdu co nabídnout. Podyjí jsem osobně navštívil několikrát a rád se tam vracím. Mohu tak doporučit jeho návštěvu všem ostatním a je nám ctí a zároveň potěšením mít u nás výstavu naší menší sestry,“ zve na výstavu ředitel Správy Národního parku Šumava Pavel Hubený.

Výstava Galerie rozmanitosti Podyjí potrvá v Návštěvnickém centru Kvilda celou letní sezónu, až do 30. září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…