NP Šumava: Správa parku vypsala výběrové řízení na práce v lesích na další dva roky

30.05.2022 14:21 | Tisková zpráva

Správa Národního parku Šumava zveřejnila nadlimitní veřejnou zakázku na služby s názvem „Rámcová dohoda pro lesnické činnosti na období roku 2022 – 2023 na území NP a CHKO Šumava“.

NP Šumava: Správa parku vypsala výběrové řízení na práce v lesích na další dva roky
Foto: NP Šumava
Popisek: Národní park Šumava

Předmětem zadávacího řízení je zajištění prací spojených s péčí o lesy v největším národním parku v ČR a dalších pozemcích spravovaných Správou na období od podpisu rámcových dohod, do konce roku 2023 nebo do vyčerpání předpokládané hodnoty veřejné zakázky. 

Anketa

Jste pro razantní navýšení výdajů na obranu?

3%
95%
hlasovalo: 45150 lidí

Veřejné zakázky na práce v lese bude Správa vyhlašovat, stejně jako v předchozích letech, prostřednictvím řízení zadávaných na základě rámcové dohody s obnovením soutěže tzv. minitendrů.

Správa NP Šumava i pro další období počítá s pracemi související s aktivní péčí o les v zásahových částech národního parku podobně jako v minulých letech. Důraz bude kladen na zpracování nahodilých těžeb a přestavby lesních porostů.

„Hlavní změnou v této již tradičně vyhlašované veřejné zakázce je zvýšení maximální ceny za technickou jednotku,“ říká náměstek Národního parku Šumava Jan Kozel.

Podle nových rámcových dohod se budou soutěžit práce v lesích NP Šumava v minitendrech od podpisu rámcových dohod v průběhu letošního léta. Předpokládaná hodnota této veřejné zakázky činí 298 milionů Kč bez DPH.
Konec lhůty pro podání nabídek je 21. června v 8 hodin. Další informace k nadlimitní veřejné zakázce jsou k dispozici na profilu zadavatele ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…