NTM: Železniční depozitář v Chomutově slavnostně zahájil letní sezónu

17.04.2018 7:36

Hosté se seznámili se současnými novinkami v depozitáři a měli možnost si prohlédnout všech 94 vystavených kolejových vozidel, které do depozitáře lákají množství návštěvníků.

NTM: Železniční depozitář v Chomutově slavnostně zahájil letní sezónu
Foto: ntm.cz
Popisek: Železniční depozitář Národního technického muzea Chomutov

Železniční depozitář NTM v Chomutově bude v roce 2018 zpřístupněn pro velký zájem veřejnosti na celou letní sezónu, tedy od 30. března do konce října po čtyři dny v týdnu. Tato největší státní železniční sbírka u nás dokumentuje technický vývoj kolejových vozidel od druhé poloviny 19. století do současnosti.

Návštěvníci depozitáře se mohou těšit také na jízdy historických vlaků. Tradičně to budou jízdy „Z muzea do muzea“ na trase Lužná-Chomutov, které se budou konat ve spolupráci s Českými drahami v sedmi vybraných termínech. Do chomutovského depozitáře přijede i „Prezidentský vlak NTM“.

Soupravu historických vozů československých prezidentů bude Národní technické muzeum v rámci projektu „Made in Czechoslovakia - aneb průmysl, který dobyl svět“, pořádaného k oslavám stého výročí vzniku československého státu, vystavovat během letních měsíců roku 2018 ve vybraných městech České republiky.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…