NÚKIB: Říjen bude ve znamení Festivalu bezpečného internetu

03.10.2022 9:02 | Tisková zpráva

Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) se zapojuje do Evropského měsíce kybernetické bezpečnosti a spouští Festival bezpečného internetu. Jde o sérii vzdělávacích akcí, kampaní, konferencí a webinářů realizovaných v průběhu celého měsíce října. Cílem Festivalu je šíření osvěty v oblasti kybernetické bezpečnosti.

NÚKIB: Říjen bude ve znamení Festivalu bezpečného internetu
Foto: NÚKIB
Popisek: Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost

Kompletní přehled aktivit najdete na webových stránkách ZDE.

Již zítra, tedy 1. října 2022, startuje jubilejní 10. ročník Evropského měsíce kybernetické bezpečnosti (European Cyber Security Month = ECSM). Tuto celoevropskou kampaň koordinuje agentura Evropské unie pro kybernetickou bezpečnost (ENISA) spolu s Evropskou komisí a podporují ji také další členské státy. NÚKIB jako ústřední správní orgán pro kybernetickou bezpečnost České republiky v roli koordinátora národní kampaně zorganizoval Festival bezpečného internetu. V souladu s vizí ECSM i myšlenky Národní strategie kybernetické bezpečnosti České republiky na období let 2021 – 2025, která hovoří o nutnosti sdílení, podpory a spolupráce při budování kybernetické bezpečnosti států, se k letošnímu ročníku připojila také řada partnerů z nekomerční i soukromé sféry. „Každý z nás hraje důležitou roli v zajišťování kyberbezpečnosti a bez plošné kyberosvěty společnosti se neobejdeme. Festival bezpečného internetu je jednou z mnoha aktivit, které v této oblasti děláme. Snažíme se tak, pro občany České republiky a zároveň spolu s nimi, budovat bezpečné a důvěryhodné kyberprostředí,“ sdělil ředitel NÚKIB Lukáš Kintr.

Motto letošního ročníku Festivalu zní: „Poperte se s bezpečností“ a jeho ambasadorkou se stala osminásobná mistryně světa v bojových sportech Martina Ptáčková. Hlavními cílovými skupinami Festivalu jsou zdravotníci, úředníci, učitelé, knihovníci a senioři. Na své si ale přijde také široká veřejnost a specialisté v oblasti IT. Kromě toho, že NÚKIB celý Festival bezpečného internetu organizuje a koordinuje, připravil také své vlastní akce a kampaně, které budou k vidění nejen v on-line prostředí, ale některé z nich i fyzicky na mnoha místech po celé České republice. Jedná se o Výtahovou kampaň pro zdravotníky, vzdělávací webináře pro úředníky a učitele, kampaň Přísloví napoví v knihovnách, vzdělávací pomůcku SENIOR nebo komiksovou kampaň instagramové postavy Petra Výtržného. Kompletní přehled všech aktivit najdete na výše zmíněných stránkách ZDE.

Neváhejte, navštivte stránky Festivalu, jehož hlavním mediálním partnerem je Český rozhlas, a vyberte si z nabídky vzdělávacích aktivit NÚKIB a partnerů, které pro vás budou po celý měsíc říjen dostupné zcela zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…