Na Pražský hrad se v sobotu vrátí císařovna Marie Terezie s bohatým doprovodem

12.05.2017 10:12

Dcera panovnice Marie Antoinetta zahájí provoz piknikové louky v Jelením příkopu.

Na Pražský hrad se v sobotu vrátí císařovna Marie Terezie s bohatým doprovodem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Pražský hrad z mostu přes Vltavu

Průvod více než sedmdesáti kostýmovaných postav v čele s královnou Marií Terezií v kočáře taženém koňmi zahájí v sobotu dne 13. května 2017 na Pražském hradě letní turistickou sezónu a připomene 300. výročí narození této panovnice. Královnu bude v průvodu obklopovat všech jejích 16 dětí včetně Marie Antoinetty a na padesát habsburských vojáků s křesadlovými puškami a šavlemi.

Průvod projde k pódiu na III. nádvoří, kde pak hlavní postavy průvodu sehrají krátkou divadelní inscenaci představující život a dílo ženy, jež velkou část panování válčila o své země a zároveň zavedla některé reformy, např. v roce 1774 v Čechách povinnou školní docházku. Marie Terezie se narodila 13. května 1717 ve Vídni; českou královnou byla korunována v Praze 12. května 1743. Divadelní představení se uskuteční v 10.15, 12.30 a 14.40 hodin.

V rámci zahájení sezóny budou také zdarma otevřeny všechny hlavní návštěvnické objekty: Starý královský palác, Příběh Pražského hradu, Katedrála sv. Víta, Bazilika sv. Jiří a Zlatá ulička.

Po skončení prvního divadelního představení dojde rovněž k zahájení provozu piknikové louky v horním Jelením příkopu. Louku pro návštěvníky otevře Marie Antoinetta, jedno ze slavných dětí Marie Terezie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…