Na humanitární pomoc v syrském Aleppu dá vláda 5 milionů korun

16.10.2016 14:42

Na návrh Ministerstva vnitra vláda schválila okamžité uvolnění finančních prostředků pro mezinárodní organizace působící v oblasti Aleppa. Vláda tak reagovala na stále se zhoršující humanitární situaci v Sýrii.

Na humanitární pomoc v syrském Aleppu dá vláda 5 milionů korun
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Aleppo

Na pomoc v oblasti Aleppa vyčlenila vláda peníze již v únoru tohoto roku. Jednalo se o částku 15 milionů korun, která byla určena turecké vládě. Vzhledem ke kritické humanitární situaci se však vláda rozhodla část těchto peněz přesunout tak, aby je mohly okamžitě využít humanitární organizace. Mezinárodní organizace tím získají jednorázovou finanční pomoc ve výši 5 milionů korun.

Česká republika dlouhodobě pomáhá v místech zasažených válečnými konflikty. Například na humanitární pomoc vnitřně vysídleným osobám a uprchlíkům v Sýrii poskytla 12,5 milionu korun, na rozvoj infrastruktury uprchlického tábora Azraq na severu Jordánska pak 40 milionů korun. Právě tato pomoc přispívá ke stabilizaci situace v daném regionu, což se v důsledku promítne i do snížení motivace místního obyvatelstva k migraci do Evropy. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…