Nadace ČEZ: Běh Českou Kanadou přinesl hendikepovanému Martinu Dohnalovi 102 tisíc korun

22.06.2022 12:39 | Komerční článek

Celkem 113 závodníků vyrazilo na trať 6. ročníku Běhu Českou Kanadou. Díky jejich účasti a všem dalším dobrovolným příspěvkům vybrali pořadatelé z Nové Bystřice částku 42 246 korun. Dalších 60 tisíc korun přidala Nadace ČEZ díky mobilní aplikaci EPP - Pomáhej pohybem. Čtyřiatřicetiletý Martin Dohnal si tak bude moci pořídit speciální invalidní vozík.

Nadace ČEZ: Běh Českou Kanadou přinesl hendikepovanému Martinu Dohnalovi 102 tisíc korun
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Na teploměru přes třicet stupňů, skvělá atmosféra a kvalitní sportovní výkony. Takový byl 6. ročník Běhu Českou Kanadou, díky kterému se podařilo pro hendikepovaného Martina Dohnala z Nové Bystřice vybrat přes 102 246 korun. 

Anketa

Buď, anebo. Komu věříte?

hlasovalo: 3021 lidí
Benefiční běh, na jehož organizaci se už šest let podílí více než třicítka novobystřických dobrovolníků, splnil očekávání. Výtěžek ze startovného ve výši 42 246 korun věnovali pořadatelé čtyřiatřicetiletému tátovi dvou malých dětí. „Klobouk dolů přede všema, kteří se v tomto počasí zapojili. Moc jim děkuju, mám velkou radost. Děkuju i městu Nová Bystřice a Nadaci ČEZ a všem, kteří mě podpořili v aplikaci EPP – Pomáhej pohybem,“ uvedl krátce po převzetí šeku Martin, který na vozíku absolvoval 6,5kilometrovou trasu.

Přitom do roku 2020 byl Martin zcela zdráv. Pracovní úraz mu způsobil tříštivou zlomeninu tří obratlů, po které mu ochrnula dolní polovina těla. „Dřív jsem hodně sportoval, měl jsme fyzicky náročnou práci, která mě bavila. Celkově jsem měl hodně aktivní život,“ říká Martin.

Těžký úraz změnil Martinovi život. „I tak si ale užívávám hlavně své malé dvě děti. Snažím se žít aktivně a stačit jejich tempu,“ dodává Martin. A právu tomu by mu mohl pomoci speciální odlehčený invalidní vozík, na který díky Běhu Českou Kanadou získal 102 tisíc korun.

Běh, jehož hlavní myšlenkou je pomáhat a za šest ročníků získal pro vážně nemocné lidi přes půl miliónu korun, měl i své sportovní vítěze. Trať na 10,5 kilometrů ovládl mezi muži Michal Slach, mezi ženami zvládla stejný úsek nejrychleji Hana Jakubíčková. Na trase 6,5 km získal zlatou medaili Václav Zajíc a Zdenka Leitgebová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…