Nadace ČEZ: Čtvrtý ročník Festivalu Energie pro kulturu zamířil do Hradce Králové, součástí bylo i charitativní kolo

19.06.2023 14:56 | Komerční článek

Čtvrtý ročník Festivalu Energie pro kulturu během léta navštíví šest měst v České republice, kde bude pomáhat podpořit kulturní scénu. Tento víkend zamířil do Hradce Králové. Divákům poskytl nejen báječný letní program, kde se zabavili dospělí a děti, ale pomohl dobré věci.

Nadace ČEZ: Čtvrtý ročník Festivalu Energie pro kulturu zamířil do Hradce Králové, součástí bylo i charitativní kolo
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Účastníci festivalu minutou šlapání na oranžovém handbiku Nadace ČEZ podpořili Centrum pěstounských rodin a Základní uměleckou školu Habrmanova. Pro obě organizace návštěvníci festivalu vyšlapali celkem 101 501 korun.

Letní putovní festival s názvem Energie pro kulturu se setkal s velkým zájmem i v Hradci Králové. V Žižkových sadech návštěvníci ve dnech 16. a 17. června měli možnost navštívit páteční koncert Anny K. či sobotní vystoupení Cirku La Putyka, sobotní odpoledne patřilo dětem. Cílem festivalu je propojení lokálních umělců se známými jmény, a také podpora ekologie. Vstup je pro návštěvníky zdarma.

Případnou únavu mohli návštěvníci vyřešit odpočinkem v ČEZ Energy zóně. Kromě chill-out zóny s možností dobití mobilních telefonů v ní našli interaktivní hry či fotokoutek. Nedílnou součástí festivalu byla i gastro zóna s lokálními podniky. Akce se navíc snaží následovat a ukazovat veřejnosti světové trendy festivalové kultury, jako je třídění odpadu, udržování ‘Zero Waste‘ etiky a představuje současné technologie, které posouvají kulturní zážitek i do oblasti udržitelnosti.

Anketa

Jste pro přijetí Istanbulské úmluvy?

1%
98%
hlasovalo: 21467 lidí

Každý účastník putovního festivalu mohl i v Hradci Králové pomoci dobré věci minutou šlapání na oranžovém handbiku Nadace ČEZ. V sobotu 17. června „vyšlapali“ návštěvníci společně pro ZUŠ Habrmanova v Hradci Králové a pro Centrum pěstounských rodin 101 501 korun.

Základní umělecká škola Habrmanova použije vyšlapanou částku 50 573 korun na vybavení hudebních oborů základní umělecké školy hudebními nástroji.

Minutou jízdy lidé pomohli i Centru pěstounských rodin v Hradci Králové. Výtěžek ve výši 50 928 korun bude využit na Amaro Drom - zážitkové pobyty pro děti s romskými kořeny v náhradních rodinách.

Symbolické šeky v sobotu těsně před vystoupením Cirku La Putyka předala zástupkyně Nadace ČEZ Šárka Lapáčková Beránková do rukou zástupce ZUŠ Habrmanova žákyně Elišky a zástupce Centra pěstounských rodin Radaně Vilímové.

Putovní festival se do Hradce Králové přesunul z Hodonína a pokračuje dále do Českých Budějovic (25.–26. srpna), Třebíče (1.–2. září), Ústí nad Labem (15.–16. září) a Plzně (22.–23. září).

Podpořené organizace

Centrum pěstounských rodin z. s.
Centrum pěstounských rodin z. s. vzniklo před 12 lety a poskytuje pomoc a poradenství určený pro náhradní rodiny, které mají ve výchově romské děti a snaží se je začlenit do rodiny a společnosti, s podporou jejich kultury i historie.

Základní umělecká škola
ZUŠ Habrmanova v Hradci Králové vyučuje žáky v hudebním, výtvarném a tanečním oboru. Vyučuje jak děti předškolního věku od 5 let, tak dospělé žáky. Od školního roku 2020/21 organizuje Akademii pro seniory. Více informací je zveřejněno ZDE.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice. Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…