Nadace ČEZ: Návštěvníci hlučínské Štěrkovny pomohou pohybem malé Adélce

24.07.2019 17:05

Při přebíhání mezi stagemi, jízdě na loďce po jezeru nebo poznávání Hlučínska na kole – tam všude mohou návštěvníci festivalu Štěrkovna Open Music pomoci dvanáctileté hendikepované Adélce z Hlučína.

Nadace ČEZ: Návštěvníci hlučínské Štěrkovny pomohou pohybem malé Adélce
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Jejich energii zaznamenanou do aplikace EPP – Pomáhej pohybem přemění Nadace ČEZ na finance, díky kterým Adélka získá možnost intenzivně rehabilitovat metodou TheraSuit, která není hrazena z veřejného zdravotního pojištění.

Zdravotní stav Adélky, dívky s několika vrozenými vadami, vyžaduje čtyřiadvacetihodinovou péči rodičů. Aby se její zdravotní stav zlepšil, potřebuje pracovat na snížení negativních důsledků srdeční vady, zvýšení pohyblivosti i zefektivnění fyziologických funkcí. „Podle odborníků by jí mohla pomoci právě metoda TheraSuit. K účinkům této metody patří například trénink centrálního nervového systému, externí stabilizace, normalizace svalového tonusu, aktivizace dotekové stimulace, zlepšení rovnováhy a koordinace, snížení nekontrolovatelné poruchy pohybu, růst svalstva a rozvoj motorických schopností,“ vypočítává Kristina Neničková, mluvčí města Hlučín, které projekt pro Nadaci ČEZ připravilo.

Pořadatelé Štěrkovny se v pomoci hendikepovaným dětem z Hlučínska angažují pravidelně, každoročně podpoří díky spolupráci s Nadací ČEZ jedno dítě z regionu. „Potřebné body jsme měli vždy vysportovány ještě v průběhu festivalu. Věřím, že i tentokrát nám návštěvníci pomohou,“ těší se za organizátory festivalu David Moravec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Ornitolog v Temelíně kroužkoval ptáčky

13:04 ČEZ: Ornitolog v Temelíně kroužkoval ptáčky

S maximální opatrností okroužkoval odborník z Jihočeského ornitologického klubu čtrnáct ptáčků v těs…