Nadace ČEZ: Prckové z Jeseníku dostali na prázdniny nové hřiště

15.07.2022 10:20 | Komerční článek

Ještě nedávno musely dětem z jesenického sídliště stačit k jejich hrám staré sušáky na prádlo, které jejich rodiče čas od času doplnili o podomácku vyrobenou houpačku. Radní se proto rozhodli prostranství mezi paneláky u ZŠ Nábřežní vybavit moderními a bezpečnými herními prvky i se zázemím pro dospělé. Na nové hřiště přispěla městu 440 tisíc korun Nadace ČEZ.

Nadace ČEZ: Prckové z Jeseníku dostali na prázdniny nové hřiště
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

„Mám radost, že se nabídka volnočasových a sportovních aktivit pro děti z Nábřežní podařila rozšířit ještě před prázdninami. Nejvíce mě však těší, že nové moderní herní prvky výrazně zvýší bezpečnost dětí,“ řekla starostka Zdeňka Blišťanová, která o zlepšení volnočasových možností i sportování dětí jako bývalá ředitelka školy usiluje dlouhodobě.

Odborníci navrhli nové hřiště tak, aby jednotlivé prvky rozvíjely pohybové, balanční i kreativní schopnosti dětí, areál zároveň nabízí adrenalinové aktivity i místa pro relaxaci. Zaujme především použitím přírodních materiálů, ze kterých jsou pískoviště, houpačky, houpací koníci i skluzavka vyrobeny.

Vedení města se snaží do sportování a aktivního trávení volného času dětí investovat dlouhodobě – kromě mnoha dětských hřišť vybudovalo například multifunkční sportovní hřiště s ledovou plochou. „Sehnat finance na podobné investice je v dnešní době stále náročnější, proto velmi děkuji Nadaci ČEZ, že nám s rozšířením nabídky pro volný čas dětí pomohla,“ dodala Zdeňka Blišťanová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…