Nadace ČEZ: Senioři v Českém Těšíně mají místo čekárny útulnou klubovnu

04.03.2024 16:03 | Tisková zpráva

Senioři v Českém Těšíně mají o důvod víc k radosti. Atmosféra místnosti, kde dříve klienti českotěšínského Centra sociálních služeb čekali na kadeřnici nebo na zahájení terapií v rukodělných dílnách, se díky grantu Nadace ČEZ proměnila k nepoznání.

Nadace ČEZ: Senioři v Českém Těšíně mají místo čekárny útulnou klubovnu
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

„Dříve to tady vypadalo jako v nemocniční čekárně, teď místnost připomíná skutečný domov nebo možná klubovnu, ve které postarší skauti tráví svůj volný čas,“ usmívá se ředitelka Centra sociálních služeb Český Těšín Kateřina Pindejová.

Díky šestapadesátitisícovému daru mají senioři 9 nových stolů a 10 pohodlných křesel, ve kterých tráví společné chvíle, například oslavy narozenin. „Při volnočasových aktivitách a společných setkáních mnohdy senioři zapomínají na svoje bolesti a problémy. Jako organizace se jim snažíme jejich domov co nejvíce přiblížit,“ upřesňuje šéfka zařízení Kateřina Pindejová, proč s nápadem na kompletní obměnu nábytku v „čekárně“ přišli.

Centrum sociálních služeb Český Těšín je příspěvková organizace města, která zabezpečuje kromě provozu domova pro seniory také pečovatelskou službu v terénu, při níž ošetřovatelky poskytují pomoc a podporu seniorům v jejich přirozeném domácím prostředí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

22:28 HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

Ve dnech 25.7 a 26. 7. se v budově GŘ HZS ČR uskutečnilo pracovní jednání se zástupci Saska a Bavors…