Nadace ČEZ: V Havířově otevřeli už čtvrtý Oranžový přechod, cílem je snížit počet nehod

03.03.2020 14:16

Na území Havířova došlo v roce 2019 k 25 dopravním nehodám, při kterých byl sražen chodec, z toho 9krát srazili řidiči chodce přímo na přechodech. Ke zlepšení této statistiky do budoucna by měl přispět také nově nasvícený Oranžový přechod, který město vybudovalo díky 120tisícovému příspěvku Nadace ČEZ. V pátek 28. února ho obyvatelům oficiálně předali do užívání havířovský primátor, krajský koordinátor BESIP i zástupci Skupiny ČEZ.

Nadace ČEZ: V Havířově otevřeli už čtvrtý Oranžový přechod, cílem je snížit počet nehod
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Nový Oranžový přechod pod záštitou energetiků vznikl na ulici 17. listopadu u křižovatky s ulicí Žákovská, nedaleko školy a sportovní haly. Právě kvůli blízkosti školy vyhodnotila městská společnost BESIP tento dříve neosvětlený přechod jako rizikový.

„Jedná se o čtvrtý Oranžový přechod na území města Havířova, který razantním způsobem zvyšuje bezpečnost chodců. Chceme v tomto druhu projektů pokračovat, abychom dále zlepšovali bezpečnostní situaci ve městě. Ve spolupráci se společností ČEZ navíc připravujeme také další projekty, například v oblasti energetického managementu,“ řekl při otevření přechodu primátor Havířova Josef Bělica.

„Společnost ČEZ ESCO s Havířovem vloni podepsala memorandum o vzájemné spolupráci v oblasti Smart City. Snažíme se chovat jako dobří sousedé a proto jsem velmi rád, že se Skupina ČEZ zapojuje nejen do technické a ekonomické spolupráce, ale prostřednictvím Nadace ČEZ pomáhá také se zvýšením bezpečnosti silničního provozu ve městě,“ řekl při otevření přechodu generální ředitel společnosti ČEZ Energo David Bauer.

Od roku 2013 podpořila Nadace ČEZ po celé republice v tomto programu přes 150 projektů, což odpovídá více než 200 novým Oranžovým přechodům. „Je to opravdu chvályhodný počin. Pravidelně se zúčastňuji otevírání nově nasvícených přechodů, takže můžu osobně dosvědčit, že jsou pro jednotlivá města i vesnice a hlavně pro místní obyvatele opravdu přínosem,“ dodal krajský koordinátor BESIP Pavel Blahut.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zoo Liberec: Za asistence zkušených chovatelů přišlo na svět mládě kondora královského z Olomouce

22:03 Zoo Liberec: Za asistence zkušených chovatelů přišlo na svět mládě kondora královského z Olomouce

Zoo Liberec slaví další chovatelský úspěch. Díky dlouholetým zkušenostem se libereckým odborníkům po…