Nadace ČEZ: V únoru startuje grant Stromy, obce mohou získat až 150 000 korun

30.01.2023 12:08 | Komerční článek

Od 1. února se mohou obce a města obracet na Nadaci ČEZ o příspěvek na výsadbu stromů. Částku 150 tisíc korun lze získat od energetické nadace na obnovu alejí, vybudování nových parků nebo zelených protihlukových stěn. Jen loni Skupina ČEZ darovala městům a obcím na zlepšení životního prostředí prostřednictvím nové zeleně přes 7 miliónů korun. Letos podpoří výsadbu alejí ve dvou kolech. Na jarní kolo naváže podzimní část s uzávěrkou pro podání žádostí do konce července.

Nadace ČEZ: V únoru startuje grant Stromy, obce mohou získat až 150 000 korun
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Více než stotisícový příspěvek mohou získat města a obce například na obnovu alejí, vybudování nových parků a sadů, zelených protihlukových stěn, zastínění venkovních sportovních areálů či koupališť nebo ozelenění náměstí okrasnými dřevinami.

„Stromy nepatří jen do lesa, ale i do měst. Čím dál víc studií navíc dokazuje, že vedle zmírňování klimatických dopadů jsou stromy pro lidi důležité i z pohledu psychického zdraví: snižují stres a napětí, navozují pocity štěstí a uklidňují. Proto nás velmi těší, že můžeme k návratu stromů i do zástavby pomáhat,“ uvádí ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Díky Nadaci ČEZ bylo vysazeno už přes 113 000 stromů a jiné zeleně. V jižních Čechách loni za přispění Nadace ČEZ lidé vysadili 210 stromů v pěti obcích.

Nadace ČEZ je největší firemní nadací v České republice. Za posledních 20 let podpořila napříč regiony v průměru přes 750 projektů za více než 160 milionů korun ročně. 

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…