Nadace ČEZ: Ve slezských Kravařích opravili nebezpečný vstup do školy

07.09.2015 17:10

V novém školním roce se děti z Kravař na Opavsku dočkaly opraveného vchodu do budovy školy. Ten byl v rámci projektu „Bezpečně do školy“ slavnostně otevřen v pondělí 7. září. Na rekonstrukci nevyhovujících schodů včetně přístřešku přispěla škole Nadace ČEZ částkou více než 170 tisíc korun.

Nadace ČEZ: Ve slezských Kravařích opravili nebezpečný vstup do školy
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Budova základní školy v ulici Boletická pochází z roku 1911. K jejím vstupním dveřím doposud stoupaly nevyhovující schody, narušené vlivem počasí. „Schody byly poškozené, na několika místech s odloupnutým povrchem a drobnými dírami. Vstup do naší školy tak byl zejména pro děti, které se často hrnou jako velká voda, zvláště například při dešti poměrně nebezpečný,“ sdělil ředitel Základní školy Kravaře-Kouty Jan Volf.

Kravařská škola proto zrekonstruovala celý vstup do budovy včetně schodů, které mají nyní protiskluzový povrch. Staré vstupní dveře vyměnila za moderní a ke vchodu nainstalovala videotelefon. Nechala navíc zastřešit celý vstup, aby se eliminovalo jeho poškození vlivem nepříznivého počasí a bylo zajištěno větší bezpečí a také pohodlí všech, kteří se v prostoru pohybují. Kromě samotných žáků, jejich rodičů a personálu do budovy pravidelně dochází během odpoledních hodin další návštěvníci zájmových kroužků a kurzů.

Opravu vstupu do kravařské základní školy podpořila Nadace ČEZ prostřednictvím grantového řízení Podpora regionů, které je zaměřeno na rozvoj veřejně prospěšných projektů. „Do školy v Kravařích kromě zaměstnanců pravidelně dochází přes sto dětí v rámci povinné školní docházky, šedesát dětí do družiny a další téměř stovka strávníků z řad veřejnosti. Jsme rádi, že jsme škole mohli pomoci k novému bezpečnému zázemí, které pomůže předcházet zbytečným nehodám a zraněním všech těchto osob,“ uvedla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V zámeckém parku psychiatrické nemocnice nahradili uhynulé  stromy novými

10:04 Nadace ČEZ: V zámeckém parku psychiatrické nemocnice nahradili uhynulé stromy novými

Do jarní výsadby nové zeleně se pustili v Psychiatrické nemocnici Horní Beřkovice. Na šest vzrostlýc…