Nadační fond Homolka loni podpořil řadu projektů v naší nemocnici

22.01.2015 17:37

Nadační fond Homolka loni podpořil částkou téměř 5,4 miliony korun mnohá oddělení naší nemocnice. Letos své síly soustředí na získání finančních prostředků na pořízení ultrazvukového přístroje pro neurologii a neurochirurgii.

Nadační fond Homolka loni podpořil řadu projektů v naší nemocnici
Foto: homolka.cz
Popisek: Nemocnice Na Homolce

Nadační fond Homolka (NFH) vznikl v říjnu 1998, kdy byl zapsán do nadačního rejstříku s tím, že podle Statutu bude svojí činností podporovat kvalitní a efektivně poskytovanou zdravotní péči. NFH je jedním ze zdrojů financí pro rozvoj nejmodernějších lékařských technik a technologií, které slouží v Nemocnici Na Homolce pacientům z celé České republiky. Za dobu své existence získal finanční dary ve výši blížící se 34 miliónům korun a poskytl nadační příspěvky ve výši přesahující 32 milióny korun.

Loni nadační fond podpořil například dětské oddělení, oční oddělení, onkologii. Přispěl na pořízení přístrojů pro urologii, chirurgickému oddělení na nábytek, neurochirurgickému oddělení na fotoaparát pro kvalitní fotodokumentaci z mikroskopu, na matrace pro lůžka nemocných, oddělení klinické farmacie na nákup notebooků. Pomohl také ve vybavení dětské léčebny Mánes v Karlových Varech, která patří pod naši nemocnici. Přispěl rovněž na nákup soupravy pomůcek pro nácvik resuscitace, nezbytných pro výuku první pomoci našich zaměstnanců.

Každoročně NFH přispívá na léčebný přímořský pobyt našich pacientů: dětských astmatiků, alergiků a nemocných s oslabeným imunitním systémem. Největší nadační příspěvek poskytl loni kardiologickému oddělení na pořízení systému pro elektroanatomické mapování.

V letošním roce nadační fond soustředí své síly na získání finančních prostředků na pořízení ultrazvukového přístroje pro neurologii a neurochirurgii. Loni se konala dvě setkání s dárci a příznivci NNH a NFH právě na oddělení neurochirurgie a ze strany dárců vzešla iniciativa na sehnání financí právě na tento přístroj, využívající technologie nejvyšší třídy. Snahou NFH tedy bude sdružit pro tento účel finanční prostředky ve výši cca 3,5 miliónu korun.

„Věřím, že se nám to opět podaří. A to díky dárcům. Jim je třeba poděkovat za podporu a otevřené srdce. Vím, že na firmy i jednotlivce směřuje hodně žádostí o finanční podporu, vím, že je někdy těžké rozhodnout se, komu říci ANO a komu NE. Proto děkuji, za Vaše ANO Nadačnímu fondu Homolka,“ uvedla PhDr. Lenka Tomešová, předsedkyně správní rady NFH.

Číslo bankovního účtu NFH je 579027973/0300

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…