Najděte si vysněnou práci již na vysoké škole. Univerzita Karlova pořádá veletrh pracovních příležitostí

22.11.2017 9:45

Univerzita Karlova pořádá 28. listopadu 2017 pro všechny zájemce o zaměstnání veletrh pracovních příležitostí Absolvent. Na něm se představí řada předních zaměstnavatelů s nabídkou pracovních pozic i krátkodobých brigád a stáží pro studenty a absolventy univerzity. Veletrh doplní přednášky zaměřené na rozvoj kariéry a podnikání. Nebude chybět ani bohatý doprovodný program.

Najděte si vysněnou práci již na vysoké škole. Univerzita Karlova pořádá veletrh pracovních příležitostí
Foto: Univerzita Karlova
Popisek: Univerzita Karlova

Veletrh Absolvent se zaměřuje primárně na společenskovědní obory. „Na veletrhu budou moci návštěvníci hovořit se zástupci více než čtyřiceti firem a organizací a získat informace o tom, jaká je aktuální situace na trhu práce.  Novinkou letošního roku je nabídka brigád a stáží, takže na veletrh srdečně zveme i studenty nižších ročníků,“ uvedla za pořadatele Ludmila Součková z Univerzity Karlovy.

Veletrhu se účastní firmy a organizace ze státního, soukromého i neziskového sektoru. Návštěvníci se rovněž mohou nově těšit na nabídku stáží a brigád. Kromě stánků vystavovatelů budou v průběhu celého dne probíhat přednášky zástupců jednotlivých firem v Modré a Zelené posluchárně.

Pro účastníky jsou dále připraveny přednášky a semináře, které nabídnou témata v oblasti rozvoje kariéry a kariérového poradenství. Hlavním lákadlem bude bezesporu motivační přednáška viceprezidenta Svazu průmyslu a obchodu Radka Špicara. Přítomní odborníci na personalistiku zájemcům rovněž ukáží, jak napsat poutavé CV či jak zaujmout při pracovním pohovoru.

Veletrh se koná v úterý 28. listopadu 2017 od 9 do 16 hodin v historických prostorech Karolina, Ovocný trh 3-5, Praha 1. Vstup je zdarma.

Veškeré informace o veletrhu včetně přehledu vystavovatelů jsou k dispozici na webových stránkách a facebookovém profilu.

Univerzita Karlova

Univerzita Karlova byla založena v roce 1348 a patří mezi nejstarší světové univerzity. V současnosti má 17 fakult (14 v Praze, 2 v Hradci Králové a 1 v Plzni), 4 vysokoškolské ústavy, 5 dalších pracovišť pro vzdělávací, vědeckou, výzkumnou, vývojovou a další tvůrčí činnost a pracoviště pro poskytování informačních služeb, 5 celouniverzitních účelových zařízení a rektorát jako výkonné pracoviště řízení UK. Univerzita je nejvýkonnější vědeckou institucí v ČR, jak ukazuje např. hodnocení vědeckých výstupů Radou pro výzkum, vývoj a inovace. S více než půl milionem bodů, podle aktuálně platné státní Metodiky hodnocení výsledků, vede UK před druhou institucí v pořadí s enormním náskokem. Univerzita má přes 8000 zaměstnanců, z toho více než 4600 akademických a vědeckých pracovníků. Na UK studuje více než 50 000 studentů, což je zhruba jedna šestina všech studentů v ČR, kteří studují ve více než 300 akreditovaných studijních programech s více než 700 studijními obory. Univerzitu ročně absolvuje zhruba 9000 studentů. Univerzita Karlova patří mezi pět evropských univerzit, které se těší největšímu zájmu zahraničních studentů v rámci programu Erasmus. Podle průzkumu Reflex 2013–2014 Pedagogické fakulty UK vykazují absolventi UK dlouhodobě nejnižší míru nezaměstnanosti mezi veřejnými vysokými školami. Finanční ohodnocení absolventů UK na trhu práce patří k nejvyšším.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…