Náměstek Celý: Dětem v kraji, které jsou ohrožené chudobou, poskytneme stravu bezplatně

19.12.2015 5:00

Odbor regionálního rozvoje Jihomoravského kraje připravuje k předložení do Operačního programu potravinové a materiální pomoci projekt „Poskytování bezplatné stravy dětem ohroženým chudobou ve školách z prostředků OP PMP“.

Náměstek Celý: Dětem v kraji, které jsou ohrožené chudobou, poskytneme stravu bezplatně
Foto: kdu.cz
Popisek: Roman Celý, KDU-ČSL

Evropská komise schválila na konci loňského roku Operační program potravinové a materiální pomoci (OP PMP) pro programové období 2014–2020. Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR zaštiťuje tento operační program a v implementační struktuře zastává roli Řídícího orgánu.

Prioritními oblastmi intervence OP PMP jsou řešení problému nedostatku potravin a základního spotřebního zboží nejchudších osob, kterými jsou osoby a domácnosti ohrožené chudobou a sociálním vyloučením, zejména materiálně deprivované děti a rodiny s dětmi v hmotné nouzi, osoby bez domova a ohrožené ztrátou bydlení. V dohledné době bude vyhlášena výzva na projekt „Poskytování bezplatné stravy dětem ohroženým chudobou ve školách z prostředků OP PMP“.

„Příjemcem dotace bude Jihomoravský kraj, jehož partnery budou školy a předškolní zařízení (základní školy, 1. stupeň víceletých gymnázií, předškolní zařízení). V našem kraji je dle MPSV až 4 922 dětí, které je možné do tohoto projektu začlenit. V první vlně by kraj rád podpořil cca 800 dětí. Výše alokace pro období únor – červen 2016 je 2 257 569 Kč. Každé dítě by tak mohlo být podpořeno částkou 2822,- Kč po dobu 5 měsíců,“ uvedl Roman Celý, náměstek hejtmana Jihomoravského kraje. Dále dodává, že probíhají jednání o navýšení celkové částky, neboť ne všechny kraje ČR se zapojily do této výzvy a nebudou tudíž čerpat uvolněné finance.

Hlavními přínosem tohoto projektu bude nejen poskytování pravidelné stravy ohroženým dětem, ale i podpora správných stravovacích návyků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ Prodej sníží ceny 1,7 milionu zákazníků na dobu neurčitou u elektřiny i plynu

7:44 ČEZ Prodej sníží ceny 1,7 milionu zákazníků na dobu neurčitou u elektřiny i plynu

Zákazníky ČEZ Prodej teď čekají samé příjemné zprávy. Již za pár týdnů se jim sníží ceny plynu a pak…