Náměstek primátorky Dolínek oceňuje noční zásah pražských hasičů a IZS při požáru budovy Národního muzea

12.02.2016 10:08

K požáru střešní konstrukce severozápadní věže budovy Národního muzea došlo před půl druhou. Do zásahu se zapojilo 12 jednotek Hasičského záchranného sboru a 8 jednotek Sboru dobrovolných hasičů, magistrála a další komunikace v okolí muzea byly uzavřeny a na místě zásahu byl zřízen a práce koordinoval pracovní štáb všech složek Integrovaného záchranného systému hl. m. Prahy.

Náměstek primátorky Dolínek oceňuje noční zásah pražských hasičů a IZS při požáru budovy Národního muzea
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Dolínek

„Za hlavní město bych chtěl poděkovat především hasičům, ale i ostatním složkám integrovaného záchranného systému a všem zúčastněným za včasný a precizní zásah, který zabránil větším škodám na rekonstruované budově Národního muzea i dalšímu ohrožení města a obyvatel. Celý systém zajišťující bezpečnost města v krizových situacích znovu prokázal své kvality a akceschopnost a lidé, kteří dnes v noci dělali svou práci, mají naši úctu a vděčnost,“ řekl náměstek primátorky hl. m. Prahy Petr Dolínek.

K požáru střešní konstrukce severozápadní věže budovy Národního muzea došlo před půl druhou. Do zásahu se zapojilo 12 jednotek Hasičského záchranného sboru  a 8 jednotek Sboru dobrovolných hasičů, magistrála a další komunikace v okolí muzea byly uzavřeny a na místě zásahu byl zřízen a práce koordinoval pracovní štáb všech složek Integrovaného záchranného systému  hl. m. Prahy. Kolem půl čtvrté hodin se podařilo požár lokalizovat a uvolnit provoz na magistrále ve směru na Prahu 7. Před ranní dopravní špičkou byl obnoven částečně provoz na magistrále i ve směru na Prahu 4 a před devátou hodinou byla magistrála pro dopravu plně otevřena.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…