Národní památkový ústav: Podzim na kunštátském zámku patřil dětem

09.01.2019 21:27

Celkem 379 dětí a 32 pedagogů a asistentů pedagogů navštívilo na podzim edukační program Život na středověkém hradě Státního zámku Kunštát. Speciální výukový formát je určen žákům I. a II. stupně základních škol a na základě spolupráce a doporučení edukačního oddělení Národního památkového ústavu zahrnuje vazbu na školní rámcové vzdělávací programy.

Národní památkový ústav: Podzim na kunštátském zámku patřil dětem
Foto: red
Popisek: Národní památkový ústav

Malí návštěvníci se formou interaktivní výstavy a doplňujících pracovních listů seznamují se zakládáním středověkých hradů, klášterů, s válečnými událostmi i mocenským vzestupem rodu pánů z Kunštátu i s postavou českého krále Jiřího z Kunštátu a Poděbrad. Renesanční část expozice je posléze věnována informacím o stravování a dalším oblastem životního stylu ve středověku.

Výukový program je také možné navštívit s podporou „Vzdělávacího programu paměťových institucí do škol“, který vyhlašuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Zájem ze strany základních škol pokračuje i s novým rokem. Již nyní přijímáme rezervace na dubnové, květnové i červnové termíny. Některé třídy využívají zvýhodněný systém Klíče k památkám pro školy k návštěvám dalších prohlídkových tras.

Byl vytvořen i obdobný program pro mateřské školy, jenž je doplněn graficky přívětivým pracovním materiálem se systémem nálepek pro odpovědi na uvedené otázky.

Zmíněné pracovní listy s oblibou využívají v letních měsících také běžní návštěvníci, respektive rodiny s dětmi. Za bezchybné vyplnění náleží dětem malá odměna.

Program lze rezervovat:
e-mailem ZDE
Telefonicky – 516 462 062
Kontaktní osoba - Martina Nejedlá

Více informací o edukačním programu ZDE

Jak získat Klíč k památkám pro školy - informace ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…